A külföldi akkumulátorgyárak helyett inkább a magyar mezőgazdaságot kellene támogatnia a Fidesz vezette kormánynak – jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

A Mi Hazánk szerint Magyarország lassan Európa hulladéklerakójává válik
Fotó: Dócs Dávid, a Mi Hazánk képviselője kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 30-án. MTI/Balogh Zoltán

Erre annál is inkább szükség volna, mert az elmúlt két évben az évszázad aszálya sújtotta a mezőgazdaságot, a termelési anyagok ára az egekbe szökött, majd a felvásárlási árak a felére, de esetenként az egyharmadára zuhantak

- közölte Dócs Dávid.

Mindennek nyomán pedig mára teljesen ellehetetlenültek a magyar agrárium szereplői, mert rekordtermés esetén is veszteséggel zárják az évet a gazdák – tette hozzá.

Közlése szerint ebben a helyzetben döbbenetes, hogy miközben a külföldi akkumulátorgyárakat milliárdokkal támogatja a kormány, a magyar agrárium szereplőit hagyja elszegényedni.

Ennek pedig az lesz a következménye, hogy Magyarország lassan Európa hulladéklerakójává válik

- hangsúlyozta.

Úgy vélekedett, hogy az akkumulátorgyárak semmi hasznot nem hajtanak a magyar embereknek, hiszen a befektető és a technológia is külföldi, az üzemekben külföldi vendégmunkások dolgoznak, a termékek külföldre kerülnek és a gyártásból származó profit is a külföldi céget gazdagítja.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
szóval már szerintük is szeméttelepet csinál az országból 0rbán és a miturász?
akkor nagyobb a baj mint azt gondoltam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.