Soroksáron a Qualitas Gimnáziumban zajló váratlan kiürítés kapcsán Berki András bírósági végrehajtó válaszolt a hvg.hu megkeresésére.

Megszólalt a végrehajtó: ezért kellett tanítási időben kiüríteni a gimnáziumot

Fotó: qualitasgimnazium.wordpress.com

A végrehajtó elmondta, hogy a határidő lejártával voltak kénytelenek elrendelni az iskola kiürítését tanítási időben.

Berki András levelében rámutatott, hogy egy folyamatban lévő végrehajtási ügyről nem adhat részleteket jogosulatlan személyeknek, azonban általánosságban kifejtette, hogy

az adós gazdasági társaság többször próbálta megakadályozni az ingatlan végrehajtását az ingatlan elidegenítésével. Ezt a perbíróság megakadályozta és jóváhagyta az árverést.

A hvg.hu szerint iskolában tartott megbeszélésen a diákok és tanárok tájékoztatását megkövetelő kérdésekre válaszolva Berki elmondta, hogy az iskola fenntartó alapítványának, az igazgatónak és a titkárnak is tudomása volt az ingatlan kiürítésének időpontjáról. Azonban az érintettekkel sem az időpontot, sem a tényt nem közölték.

Berki András hangsúlyozta, hogy az eljárást le kellett bonyolítani, mivel a határidő lejárt, és az ingatlant át kellett adni az árverési vevőnek.

Az iskola igazgatója korábban úgy nyilatkozott, hogy nem tájékoztatta a szülőket a kilakoltatásról, mert nem akart pánikot keltve elősegíteni az intézkedést elhalasztó események bekövetkezését.

A Qualitas Gimnázium és a végrehajtó álláspontja eltér egymástól a kilakoltatás okait illetően.

Az iskola szerint a végrehajtási eljárás egy korábbi gazdasági társaság közötti elszámolási vita miatt indult, de ezt az információt az intézkedés során figyelmen kívül hagyták.

Jelenleg kérdéses, hogy a Qualitas Gimnázium miként folytatja oktatási tevékenységét. Egy ideig online oktatásra állnak át, de már két másik intézmény is jelezte, hogy befogadná a diákokat. Az eset további fejleményeit várjuk.

Forrás: hvg.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a magyar kormány milliárdokkal lóg a kórházi beszállítóknak , mi lenne ha ök is végrehajtanák a fideszt? (állítólag 75 milliárdról van szó)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Berki András levelében rámutatott, hogy egy folyamatban lévő végrehajtási ügyről nem adhat részleteket jogosulatlan személyeknek, azonban általánosságban kifejtette, hogy...
ha a végrehajtás folyamatban van, akkor miért is kellett kiüriteni az iskolát?
Ha az iskolát fenntartó alapitvány kifizette a vételárat- akkor a biróság, és az épitettő Zavaros ez miért nem az eredeti adós ellen inditott eljárást? Zavaros ez, nem kicsit...
gina
@KisTehen: Te tökfejü megtanulhattad volna OV és patkányai soha nem hibásak,,,, IDIÓTA
Havanagi
@csak úgy...: Igen,ezt kellene tenni és kiebrudalni őket a parlamentből ,karmelitából csupaszon ,botokkal hajkurászva őket.A nagy arc leesne róluk rögtön.
NKF
Minden végrehajtó tetű! Lásd Schadl vagy ,hogy hívják meg a többi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok