Egy kedden délután beterjesztett, majd szerda délelőtt hosszú vita után, egyhangúlag elfogadott 25 oldalas anyag kivette a fejlesztésre alkalmas területek közül a soroksári BILK intermodiális központ területét.

Belázadt Orbán új vegyianyag tárolós lázálma ellen a fővárosi Fidesz

Harcolnak a fideszes lázálmok ellen. Forrás: Google Maps

A Direkt36 keddi cikke szerint oda egész Európát kiszolgáló kínai vegyianyag-elosztót álmodott meg a fideszes kormány. Helyette most véderdőt telepítenek oda.

A hvg.hu szerint a Fővárosi Közgyűlés ülésén Bese Ferenc, Soroksár – fideszes támogatású, független – polgármestere ellenezte az előterjesztés elfogadását. Szerinte egyelőre csak a tényfeltáró cikk áll rendelkezésükre információként az ügyben.

Karácsony Gergely előterjesztésével kapcsolatban jelezte: szerinte azzal, hogy a főpolgármester kiveszi a fejleszthető területek közül azt a soroksári területet, ahova a cikk szerint a vegyianyag-feldolgozót tervezték, gyakorlatilag kinyírja annak a lehetőségét is, hogy oda a kerület építsen bármit, és annak iparűzési adóbevételeiből akár gyarapodjon. Kijelentette, hogy ezzel együtt mindent meg fog tenni a beruházás ellen. Rá is kérdezett már Rogán Antalnál, hogy mi igaz a hírekből, de nem kapott még választ.

Bese azt szerette volna elérni, hogy ne tárgyalják ma Karácsony előterjesztését addig, amíg hivatalos tájékoztatás, bejelentés nem lesz róla. Karácsony szerint viszont addigra már késő lesz.

Az ügyet hosszú vita követte. Horváth Csaba zuglói polgármester rámutatott: a kormányrendelet magasabb rendű jogszabály, mint egy kerületi építési rendelet vagy a változtatási tilalom, végképp, ha kiemelt állami beruházásról van szó. Vagyis ha a változtatási tilalmat a kormányrendelet megjelenése után adják ki, akkor a kormányhivatal azt fogja tőlük kérni, hogy változtassák azt meg.

Végül az ellenzék és az amúgy független Bese mellett a Fidesz frakciója is megszavazta, hogy nem kérnek a vegyianyag depót Soroksárra.

Forrás: hvg, 24.hu
Fotó: Google maps

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Magyarország sokak szemében egy rosszul kezelt dögkútnál is mélyebbre kezd süllyedni. Európa csak figyel, csodálkozik, sajnálkozik, nem az ő feladata Orbán eltakarítása, nem is Amerikáé. Várjuk a csodát, hátha... A múltkori iváncsai eset is mutatja, hogy ha valahol, akkor nálunk jó kezekben vannak a vegyianyagok, a magyar dolgozók védőruha nélkül is szívesen melóznak kobalt, nikkel és egyéb nehézfémekkel, hogy aztán össze-vissza hányják, fossák magukat és tele legyenek kiütésekkel, amire majd azt mondják, hogy nem is attól volt, csak romlott volt a parízel. Ha az Unió nem ad pénzt arra, hogy fejlődhessen az ország, amit el lehetne lopni, akkor majd ad Kína arra, hogy az övé legyen az ország, amit majd el lehet lopni. Magyarország ideális hely. Korrupt vezetők röhejes, birságok,következmények pedig egyszerűen nincsenek szabad a pálya. Borzalmas hogy milyen mélyre süllyedt az ország, orosz atomszemét és kínai vegyiszemét. A pokol tornáca nem ilyen szennyezett. NEM leszünk gyarmat. Mert már azok vagyunk, méghozzá Kína, és Oroszország gyarmata.
uploads.disquscdn.com/images/1f011aff93e77057d98cc66c71a0f8b801677148ac593151fd1024a03ef38338.png?w=800&h
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A vegyi lerakat már a gyártósorhoz képest is lecsúszás. Ezek a vegyi anyagok a gyártáshoz szükségesek és a most legyártott új akkumulátorok is 10 év múlva ha már kiszolgáltak, VESZÉLYES HULLADÉKKÉNT kötelezően visszaérkeznek a gyártás helyére Magyarországra. Itt nem az a lényeg, hogy akkumulátorgyár épül, hanem 5-10 év múlva azok megsemmisítése bizony nem lesz gyerekjáték! Különféle szerves oldószerekkel látják majd el egész Európát. Ennél rákkeltőbb anyagok nem igen léteznek. A puhos rohadék tényleg ki akarja írtani az ország lakosságát! Termeljék ki a néhai Budapesti Vegyiművek Illatos úti telepén a talajból azt, ami benne van. Minek hoznak még ide? Mi leszünk Kína szeméttelepe b+! Ebben a tárolási üzletben még óriási lehetőségek vannak. Bevett gyakorlat, hogy gazdag országok a szemetüket pl Indiába szállítják. Lehetnénk globális szeméttároló központ. Például bármi, ami még a kínaiaknak is mérgező, túl szennyező, büdös, veszélyes, azt elhajózzák a Balkánig, onnan a nekünk adott hitelükből épült vasúton Magyarországra hozzák, és az már ismert tény, hogy bárhova lehet egy ilyen beruházást rakni az országban, a helyiek úgyis kussolnak, sőt. Például ha már a budai központi kórház nem épül meg Újbudán, azt az erdős területet attól még le lehetne tarolni és teleönteni szeméttel. Ha jó a matek az évi 24000 szerelvény az napi 65.75 ami 2,739 óránként… minden áldott órában…
balos
@KisTehen: nedveske!Curück vissza a geci seggébe!Ott van a helyed kis meleg!
Sámannus
Láttunk már mi kínaí vegyikatasztrófákat, igen szemrevaló káosszal. Képesek ezeket eldugni a polgárok elől.
Lepényleső
...amit pedig ezek a fejükbe vesznek,- amiért zsebükbe vélhetően tesznek,- emberek százezrei élete árán sem engednek?
ómió
Jaj, pedig, hát, a vegyianyag, az egy "antiefftársi kategória"!
jáger laszló
Vegyianyag tároló
Ilyen Telephelyet lakott területtől min 3km-re szabad létrehozni és ez érvényes a vízbázisra is!!
Ez véleményem!!
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.