Tragikus helyzetbe került a hazai méhészet, szinte eladhatatlan a magyar méz a piacon. A magyar méhészeknek talán még sosem volt ilyen nehéz évük: az enyhe tél, az európai piacokat elárasztó olcsó ukrán és kínai méz, a magas termelési költségek, az alacsony felvásárlási árak és a kevés termés szinte eladhatatlanná teszik a magyar mézet.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Most hívtam kistermelő barátom, van neki az idén is? Van, tavalyi áron adja 1900 Ft / kg. Hogy ez neki megéri???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rakitics41
Valahogy nem értem, hogy az olcsó termékekről manapság általában úgy írnak az újságjaink, mintha az egyenlő lenne a rossz minőséggel, pedig ez nem igaz.Minden árút előállítónak az a célja, hogy a termékét minél olcsóbban állítsa elő és így annak eladásakor minél nagyobb haszon legyen rajta.Szerintem nekünk magyaroknak is ez a célunk, csak vannak országok ahol a kedvezőbb termelési viszonyok miatt sokkal kevesebb költség merül fel, és ezért ezek az áruk alacsonyabb árral értékesíthetők és még így is nagyobb haszna lesz a termelőnek.Ezeket az országokat nem megszólni kellene nekünk, hanem igyekeznünk kellene hogy utolérjük őket és mi is a legalacsonyabb költségekkel állítsuk elő a terméket, hogy a termelőnek nagyobb haszna legyen a vásárló pedig olcsóbban jusson az árúhoz.Magyarországon a termelékenység még mindig a béka feneke alatt van, s ezért sírunk mindig ha a piacon olcsó árú jelenik meg.Utol kellene érni a termelékenységben elől járókat.
ESCOBAR
Most hívtam kistermelő barátom, van neki az idén is? Van, tavalyi áron adja 1900 Ft / kg. Hogy ez neki megéri???
Eladott Ország
Lehet tüntetni a kormány ellen végső soron az intézkedései vezettek ilyen gazdasági helyzetbe, hogy ennyiért nincs vevő. Akkor adják ingyen az iskolásoknak tej helyett. Tej helyett mézzel folyó kánaán! Nem igaz, hogy nincs erre pár milliárd. A méz mindig is exportcikk volt főleg nem másért mert a csóró magyar soha nem tudta megvenni. Azt mondta a kipcsak-dakota kedves vezetőnk, hogy be kell vinni egy „gyomrost” az árdrágító nyugati liberális multiknak!
balos
@Mirabilis: A buza is a raktárakban rohad,hisz az olcsó jobban viszik!Mert azért annyira nem hülyék a népek!A sürű fillér,mindig jobb,mint a ritka forint!Bár ez a mai tolvaj kurmánynál nem igaz!
ESCOBAR
@Mirabilis: 6000 Ft a TESCO-ban az akácméz kilója! Ez vegyesméz, minden rendben van vele, nyugi! Akácmézet tudok a szomszéd városban 2800-ért, az is termelői!
esztom
Nem vagyok közgazdász, de régen azt tanultam. ha a piacon valamiből hiány van. annak felmegy az ára egy normális gazdaságban.
"az alacsony felvásárlási árak és a kevés termés szinte eladhatatlanná teszik a magyar mézet."
ESCOBAR
@Mirabilis: Ilyet nem mondtam! Figyelj a szövegkohézióra, s a korábbi hozzászólásaimra!
Tesco vegyesméz: 6000 Ft, ezzel szemben a termelői: 2800 Ft. Utóbbiért házhoz kell menni!
Tesco vegyesméz árát nem tudom, termelőnél: 1900 Ft...
ESCOBAR
@sgl: Jogos a kérdés! Ukrajnán keresztül rengeteg kínai méz jön be, sajnos! Ott átcímkézik.
Aki Én
@ESCOBAR: Sajnos még az sem biztosíték, ha termelői.
Pár éve volt egy műsor a tévében, amiben azt a szomorú tényt közölték, hogy a vizsgált mézek 70-80!!! százaléka hamis.
Jobb esetben is csak cukorszirup.
ESCOBAR
@Mirabilis: Megint nem jól értelmeztél valamit! Nézd meg mit írt @sgl: , majd arra én mit reagáltam! Summa summarum: menj és vegyél mézet termelőtől!!! Én ebből a politikát kihagyom! (De te ha akarod, csókolgasd te a kenyéradó gazdád f@szát!)
ESCOBAR
@Aki Én: Nekem az! Biztosíték! Évtizedek óta ugyanonnan veszem!!! 1000 kg-t ad el évente otthon!
ESCOBAR
@Mirabilis: Te nagy marha vagy, úgy látom! Az agyad csak a politikára van ráállva! Onnan el kell tudni vonatkoztatni! Neked nem megy!!!
Keress egy specialistát! Én nem vállallak!
ESCOBAR
@Mirabilis: Nem arról szól! Az én életem legalábbis nem! Neked meg akkor át kell tenni a fókuszt onnan önmagadra! (Mielőtt még más okolsz majd a saját kudarcaidért!)
rakitics41
Az áruk és szolgáltatások szabad áramlása és egyáltalán a kereskedés nem tesz jót a magyar méztermelőknek.Sajnos a magyar emberek pénztárcája arra készteti az embereket hogy ne a drágább árút vegyék meg , hanem az olcsóbbat, és amíg a pénztárca helyzete pozitívan nem változik ez így is marad.
ESCOBAR
@Mirabilis: Újszászi kolléga segít rajtad!
ESCOBAR
@Mirabilis: Neten megtalálod, úgyis mindig ott lógsz! Google a barátod!
ESCOBAR
@Mirabilis: Ja, van méz 1500-ért közben... Másik termelőtől... 20 kg-t rendeltem...
ESCOBAR
@Mirabilis: 30 kg lett a vége, vegyesméz (1500 Ft / kg), s eladtam 1900-ért a kollégáknak! Pedig ők nem hülyék...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.