Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség Portik Tamásra és a társára K. Gáborra az 1996-os ügetői merénylet, illetve Gyüre József meggyilkolása miatt.

Életfogytiglant kértek Portik Tamásra és társára

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség arra tett indítványt, hogy a kétszeres felbujtót P. Tamást, harminc, míg az emberölést végrehajtó társát minimum 25 év múlva bocsássák a leghamarabb szabadlábra feltételesen.

A Fővárosi Törvényszék Portikot 20, míg az 55 éves bűntársát 14 év fegyházra ítéltejúnius közepén első fokon. Az ítélet szerint az annak idején ásványi olaj kereskedelemből vagyonra szert tett, képesítés nélküli férfi egy bűnözői csoport vezetőjeként 1996 novemberében megbízást adott Tanyi Györgynek, hogy ölje meg a hajtóként dolgozó Lakatos Csabát, mert elárulta őt.

Portik 1999 tavaszán megbízást adott a köré szerveződött bűnözői csapat két tagjának arra, hogy öljék meg a gyerekkori barátját, Gyüre Józsefet, mert a későbbi áldozattal megromlott a személyes viszonya.

Az emberölésre felbujtott két férfi 1999. április 25-én megjelent Gyüre albérleténél, majd K. Gábor öt fejlövéssel kivégezte a férfit a lakásban.

Az áldozat holttestét a tulaj fedezte fel napokkal később A III. rendű terhelt még 2021. évben egy elkülönített büntetőeljárás keretében került felelősségre vonásra.

Az ügyész életfogytig tartó fegyházbüntetésért, míg a bűntársak és védőik felmentés érdekében terjesztettek elő perorvoslati nyilatkozatokat. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség életfogytiglant kért mindkét férfire.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ha a portik beszélni tudna,
hej, de nagy mesemondó volna.
jesz
kezdem sajnálni az ügy igazi elszenvedőit...bíró, ügyész, védők...szerintem televan a tökük ezzel a rétestésztaként nyúló üggyel...arról már nem is beszélve, mennyibe kerül nekünk ez a sok ember munkája, aki részt vesz a vádlottak őrzésében...(is)
...nem lehet megkérni egyiket sem, hogy ugorjon ki a Venyige felső ablakából?...az igazságszolgáltatás fellélegezne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.