Az Európai Bizottság vissza akarja szorítani a távol-keletről érkező dömpingárukat, ezért azt találták ki, hogy a 150 euró alatti értékű küldeményekre is kellene vámot fizetni. Így elolvadhat a Temu és a Shein előnye.

Alaposan az orrára koppintanának a két kínai csomagóriásnak, a Temunak és a Shiennek. Az Európai Bizottság azon van, hogy valahogy vissza szeretné szorítani az olcsó dömpingárut.

Lőttek az olcsó kínai cuccnak – Erre készül az EU a Temu és a Shein ellen

Megvámoltatná az Európai Bizottság a 150 euró alatti értékű kínai küldeményeket/Fotó: MTI/Árvai Károly/kormany.hu

Hamarosan elkészülhet ugyanis az az uniós vámszabály-módosítás, amellyel eltűnik a két kínai óriás, a kontinenst olcsó áruval letaroló Temu és Shein előnye – írja a Reuters alapján a hvg.hu. A vámszabály akár még ebben a hónapban végleges formát ölthet.

A vámszabály módosítása azt jelentené, hogy mostantól a 150 euró alatti értékű küldeményekre is kellene vámot fizetni. Ezen érték alatt ugyanis eddig vámmentességet élveztek a csomagok. Az Európai Bizottság célja az lenne, hogy visszaszorítsák a távol-keletről érkező dömpingárukat.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Géza
Azt hiszik, hogy Kína erre nem fog válaszlépéseket tenni?
Toller Béla
Gyakrabban, sőt, állandóan lőni kellene az occó kínai importra, technológiát egyáltalán nem kellene exportálni, ami meg van Európában, azt semmiképpen sem onnan kellene behozni. Valahogyan így lehetne elejét venni a pofátlanságnak ! A tömeges gyártókapacitásokat sokkal inkább Afrikában kellene létrehozni, előbb persze némi szervezettséget vinni a területbe ...Még mielőtt Kína azt is megszervezi !
KisTehen
@Toller Béla: milyen fontos cuccot tudsz importálni 60ezer Ft alatt, észlény?

ez megint a kibaszás az átlagemberrel esete ...

meddig véditek még a védhetetlent???
csak úgy....
@Géza: @KisTehen: a dagi tökkelütöttei! :)
KisTehen
@csak úgy...: bégess libsi agyhalott ... kapsz érte árpát, ha jól csinálod :)
KisTehen
@csak úgy...: mi a faszért zavarta a bizottságodat a 20 eurós csomagom B+

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.