Emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat egy 16 éves fiúval szemben az ügyészség.

Utolsó pillanatban kapták el a sorozatgyilkosságra készülő győri fiatalt

A fiatal osztálytársa megölésére készült, amiért öt év börtönt is kaphat, írja az ügyészség.

A 16 éves, középiskolás fiú érdeklődött Hitler és a nácizmus eszméi iránt. Tavaly vett egy nyolc centi pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

A vádlott az Iszlám Állam kivégzést bemutató videóit is mutogatta, kijelentve, hogy ugyanazt akarja megcsinálni zsidó, feketebőrű, „húzott szemű” és roma származású emberekkel. „Halállistát” készített iskolai mészárláshoz, melyen tanárai, osztálytársai, köztük azon osztálytársa neve is szerepelt, akivel korábban konfliktusba került

amiatt, mert az megkérte rá, hogy mellőzze a rasszista kijelentéseket – írja a Telex.

A fiú – miután osztályfőnöke sorozatgyilkosságról beszélt – kijelentette egy osztálytársa előtt, hogy ő is sorozatgyilkos lesz.

Másnap, 2022 októberében egy internetes, nemzetközi, szélsőjobboldali, neonáci csatornán angol nyelven kijelentette, hogy másnap lesz a napja, amikor megöli antirasszista osztálytársát Magyarországon, amiről megpróbál fényképeket és videót is készíteni. A rendőrség még aznap éjjel őrizetbe vette őt.

Forrás: Ügyészség, Telex
Fotó: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
A nácizmus mikor a szélsőjobbal keveredik, itt az eredménye , amúgy külön is elég veszélyesek , mivel jól megfigyelhetőek , hogy nem normálisak , magyarán mondva , bolondok és egyben őrültek , itt az ékes példája , az erőszak , és a gyilkosság !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.