Költségvetési csalás és okirat-hamisítás gyanúja miatt vizsgálódik a NAV Józsefvárosban.

ElkXrták: 96 milliós tanácsadói díj járt a 378 milliós építkezésen Kocsis Máté idejében, a Józsefvárosban.

Üggyes. Forrás: Youtube

Az ügy Pikó András polgármester fideszes elődje, Kocsis Máté jelenlegi fideszes parlamenti frakcióvezető idejében történt.

Tegnap a NAV bűnügyi nyomozói látogattak a józsefvárosi polgármesteri hivatalba – írta szerda délelőtti Facebook-posztjában Pikó András polgármester.

A kerület káptalanfüredi gyermektáborának felújítása miatt folyik az eljárás. A renoválás tao-támogatás felhasználásával, állami finanszírozásból, a Veszprém Handball Team Zrt.-vel partnerségben történt. A feljelentést a mostani kerületi vezetés tette, miután hat lakópavilon építésére 378 millió forintnyi állami támogatást adott át az önkormányzat a klubnak, de az a mai napig nem tudott szabályosan elszámolni ezzel a támogatással.

Pikó posztja szerint „a benyújtott számlák között rendre megjelentek olyan másolatok, melyeken már korábbi TAO támogatás terhére történt elszámolást tanúsító bélyegző szerepel”, így szerinte alapos a gyanúja annak, hogy több irányban is elszámolhatták ezeket a számlákat – idézi a 444.

A posztban azt is megemlíti: a 378 millióból 96 milliót egy projektmenedzseri és tanácsadói szerződésre kívántak elszámolni. Ezt azzal a Park Consulting Kft.-vel kötötték, amely képviselője Kocsis Máté bizalmasa, a korábban Kocsis elnökölte Magyar Kézilabda Szövetség beszerzési cégét is vezető Bíró Szabolcs, aki később a 2022-es kézilabda EB rendezésért felelős cég első embere lett.

„Vajon hat lakópavilon építése milyen tanácsadói és projektmenedzseri teendőket indokolt 96 milliós értékben”, teszi fel a kérdést Pikó. A választ Bíró és Kocsis mellett az Kálomista Gábor fideszbarát filmrendező-producer, az ElkXrtuk című fideszes propagandafilm alkotója tudhatja. Kálomista a Veszprém Handball Team Zrt ügyvezetője és a szerződés aláírója volt.

Forrás: Facebook, 444
Fotó: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rakitics41
No csak !A fedhetetlenek hitt ember idejében végzett beruházásnál bűncselekmények gyanúja merült fel, de ő még mindig úgy csinál mintha semmi sem történt volna.Legalább a szégyen érzet miatt égne az arcán a bőr, hogy finoman fejezzem ki magam.
vitriol
Korábban üzentem kocsisnak, hogy ne menjen a napra, mert az a rengeteg vaj a füle mögött olvadni fog, és sok-sok disznósága fog kiderülni, amit a nyóckerben elkövetett!
balos
@vitriol: Ebben a rendszarban ahol a foltnevű a fő ügyér,ott ezek a történések ,meg sem történtek!Ez az igazság szolgáltatás már a gazsággal él szimbiózisban!
namihami
Tehát egy beruházásnál a ""tanácsadás"" a beruházás összegének akár a 25%-a is lehet?!?!
Nem lehet rossz buli ""tanácsadónak"" lenni! Egyre több ilyen szakmát ismertet meg velünk a fideszes elit. Ez is felzárkózott a végrehajtói ""hivatáshoz"" !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.