Ha már elkészült a sajtóanyag, kiadták úgy, ahogy volt.

A kormány azt állítja, Varga Mihály az euróbevezetést latolgatta, pedig szót sem ejtett rólaMTI/Komka Péter

Mint ismert, Varga Mihály miniszter előadást tartott a „Fókuszban a forint – Gazdaságpolitikai és Befektetői Kihívások 2024-ben” című konferencián. A 444.hu észrevette, hogy ennek kapcsán a Pénzügyminisztérium egy közleményt is kiadott, amelyben ezt írták:

Az orosz-ukrán háború és a nemzetközi szankciók miatt felértékelődött a kiszámíthatóság, a veszélyek korában egyre nagyobb fontossággal bír a stabilitás, ezért az ellenálló képesség erősítésére lehetőség az Európai árfolyam-mechanizmus rendszerébe való belépés is – mondta a miniszter. Mint fogalmazott: ennek célja, hogy az euró bevezetésére való felkészülés jegyében csökkentse az árfolyam-ingadozást.

A lap emlékeztet, hogy  az európai árfolyam-mechanizmusba való belépés lényegében az euró bevezetésének első fázisa.

A konferencián ott volt azonban a Portfolio.hu is, amelynek tudísótja azt mondja:

az euróbevezetés előszobájába való belépés lehetőségét Varga Mihály nem vetette fel az előadásában.

A közleményből úgy tűnik tehát, hogy beszéde végén a pénzügyminiszter szóba akarta hozni a magyar euróbevezetés első lépését, de végül mégsem tette – a minisztériumi sajtóanyag viszont már így került ki.

Forrás: 444.hu, portfolio.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@KisTehen: Nem a libsik állítják az euróbevezetésének latolgatását, hanem a kormány, azaz a maffiaállam! Diszlexiában, olvasás zavarban szenvedsz, fordulj sürgősen orvoshoz, minket meg kímélj meg a jelenléteddel! Tájékoztatásul: "Bulgária 2025. január 1-jét jelölte meg az euró bevezetésének új céldátumát" Amíg az orbán rezsim van, itt euró sohasem lesz bevezetve, sőt a bűnöző cigány geci ki akarja vezetni az országot az EU-ból de azt nem hagyjuk!
jáger laszló
Ház akkor nem cicázunk az euróval!!!
Tudomásul vettük!!
Semmi baj!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Ez egy mazochista játékos ! Amíg orbán nem mondja neki, szót sem mer ejteni az euróról. Meg sem meri emliteni ! Ez egy könyveló-őrmester, a kreatív pénzügyminszterséghez sem az adottságai, képeségei, sem pedig a környezete nem teszi alkalmassá !
kereső
Hogyan beszélhetne!! a pénzügyminiszter az európai árfolyam mechanizmusba való belépésről, amikor az MNB-nek a mai napig nincs árfolyam politikája. Már pedig ennek a mechanizmusnak az eszköztára az mnb-nél van. Ehhhhhhhhhhhhhhh
ómió
Na, itt lehet ebbe mindent belehazudni, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.