Húsz év alatt megfeleződött a római katolikusok száma, az elmúlt évtizedben pedig 1,1 millió lelket veszett el a római katolikus egyház! 2001-ben 5,3 millió, 2011-ben 3,7 millió és 2022-ben már csupán 2,6 millió a KSH frissen napvilágot látott adatai szerint. Ez mindenképpen brutális adat - írta le véleményét Perintfalvi Rita teológus közösségi oldalán.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csak Norisz és senki más
No, persze! Az a fránya statisztika! A II. Világháború előtt születettek jórésze vallásos ember volt hazánkban, többnyire keresztény! Belőlük már csak egy maroknyi van életben, sokan meghaltak! II. Világháború idején, illetve utána születettek már más ideológiai nevelést kaptak többségükben 1989-ig!
Tehát az az 1,1 millió katolikus, aki "elveszett" az jórészt meghalt már!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Csak Norisz és senki más: Istennek, ami Istené, a császárnak, mai a császáré!A politikusok ne játszanak hitterítőt a papok pártaktivistát!
Virág Árpád
@Aki Én: Hogyne! Például a libernyák, libsi, lipsi fogalma! Ha emlékszel, neked ez sűrűn okoz problémát! (Pedig elég ha tükörbe nézel! Ez elég szemléletes!)
Nessy
@Csak Norisz és senki más: Már évezredek óta, csak más Istennel, istenekkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.