Végleg megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút október másodikán.

Ajjaj! Bezárják a kisvasutat, mit fog ehhez szólni Orbán?

Ez a vonat elment. Forrás: Facebook

A kisvasutat működtető egyesület értetlenül, csalódottan áll a döntés előtt – írják a Gödöllői Kisvasút Facebook-oldalán. Az egyesület 2017-ben kezdte a munkálatokat, akkor még a Gödöllői Erdészeti Arborétumot kezelő Pilis Parkerdő Zrt.-vel együttműködve.

A kisvasút létrejöttének célja az egyesületünk által összegyűjtött műszaki történeti emlékek gyűjteményének méltó helyre való elhelyezése és bemutatása mellett a térség és az Arborétum turisztikai felfuttatása is célkitűzés volt. Ennek sikerét az elmúlt évek drasztikus látogatószám növekedése is mutatja

idézi a Telex.

Időközben az arborétum kezelőt váltott, és a Pilis Parkerdő az együttműködésben vállalt szerepét átadta az új kezelőnek, aki viszont más koncepcióban szeretné hasznosítani a területet, „amibe a kisvasút és azt látogató széles társadalmi réteg nem illik bele. A helyzettel egyetérteni nem tudunk, viszont a terület tulajdonosának döntése számunkra kényszerhelyzet.”

Az egyesület köszöni a sok támogatást, és azt írják, nem szeretnének mindent veszni hagyni, szeretnék projektjüket átmenteni és folytatni máshol.

Erre jelenleg is több lehetőség kínálkozik. Továbbiakban ezután is várjuk Cégek, Önkormányzatok, Magánszemélyek és minden olyan legalább 1 kilométer hosszú és 2,5 méter széles egybefüggő erdős területtel rendelkező szervezeti formák megkereséseit, ahol a turizmus fejlesztésben látják a jövőt

– írják. Az utolsó kisvasúti nap szombaton lesz.

Forrás: Facebook, Telex
Fotó: Facebook

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rakitics41
Orbánt csak a felcsúti kisvasút érdekli, s ha a gödöllői megszűnik azt észre sem veszi!Olyan szelektív a szeretete, csak az f betűvel kezdődő dolgok érdeklik.
Qqberci
"amibe a kisvasút és azt látogató széles társadalmi réteg nem illik bele. "

Tehát ezt a területet is lenyúlja a NER. Bravó!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.