A Magyar Közlönyben jelent meg a hír.

Magyar űrhajós misszió: 27 milliárdot csoportosítanak át a célraSzijjártó Péter/Facebook

A telex.hu szemléje szerint már az elmúlt években is több milliárd forintot szántak a magyar űrhajózás fejlesztésére, ám most Orbán Viktor módosította a magyar kutatóűrhajós misszióját érintő korábbi kormányhatározatot.

Az új utasítás értelmében Varga Mihály pénzügyminiszternek gondoskodnia kell a mai árfolyamon mintegy 27,1 milliárd forint átcsoportosításáról: 2023-ban 6,9 milliárd, 2024-ben 15,3 milliárd, 2025-ben pedig 4,9 milliárd forintról van szó.

Mint ismert, Szijjártó szeptember 26-án írta alá az Axiom Space nevű amerikai vállalattal azt a szerződést, amelyik garantálja, hogy Magyarország hosszú évtizedek után ismét embert küld a világűrbe.

Forrás: telex.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
Nem bánom ha az egész kormányzópártot felviszik az űrbe és soha nem hozzák vissza! Ellenkező esetben csak egy nagy pénzrablás az egész!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
Végre valami értelmes dologra költik a millárdokat, kilőnek egy magyart a semmibe. Viktooor! Ugye téged lőnek fel az égbe? 27 milliárdért +ÁFA.
Peller Anikó
@SÍva: 17:51, Nem gondolom, hogy ezt jelenti amit a putyin súg a fülbeszólón, nincs szükség trotilra, viszont van véj tiket, mert ilyen az orosz etikett.
Peller Anikó
@SÍva: Az egész űrkabaré 54 milliárdba került volna, de így csak oda kedvezményes féláron.
koszpeko
"Az új utasítás értelmében Varga Mihály pénzügyminiszternek gondoskodnia kell a mai árfolyamon mintegy 27,1 milliárd forint átcsoportosításáról: 2023-ban 6,9 milliárd, 2024-ben 15,3 milliárd, 2025-ben pedig 4,9 milliárd forintról van szó."

A tanároknak azért nincs pénz fizetés emelésre, mert Brüsszel nem küld rá.
Ugye?
szép új világ
Ebből az összegből mennyit tudnak ellopni? Orbánék semmit sem csinálnak, ha azon nem nyernek pár milliárdot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.