Az intézmény vezetése azonnal cselekedett a fertőzés megfékezése érdekében.

Ágyi poloskák a Szent Margit Kórházban – teljes osztályokat kellett mozgatni

A több mint 120 éves Szent Margit Kórház egyik régi egykoron, a Monarchia közintézményeinek szabvány stílusa szerint létesült épülete a főváros III. kerületében a Bécsi úton. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Az RTL szerint a budapesti Szent Margit Kórházban ágyi poloskák megjelenése miatt egy teljes belgyógyászati osztályt kellett átköltöztetni, de szerencsére senkit sem kellett hazaküldeni vagy más intézménybe szállítani. 

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFÖ) megerősítette az esetet és elmondta, hogy az ágyi poloska fertőzés egy sporadikus esetként jelentkezett az egyik belgyógyászati osztályon, így járványról nem lehet beszélni.

Az OKFÖ azonnali intézkedéseket hozott a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében, beleértve a szigorított higiénés szabályok bevezetését és a betegek átköltöztetését.

Az érintett osztály valamennyi betegét egy "tiszta" és üres helyiségbe költöztették át, ahol mindenkinek friss ágyneműt és hálóruhát biztosítottak. Az érintett kórtermeket és szomszédos helyiségeket zárlat alá helyezték a fertőtlenítés idejére, amelyet több fázisban hajtanak végre az előírásoknak megfelelően.

Az OKFÖ közölte, hogy az első rovarirtás már megtörtént, és hamarosan egy újabb kezdődik. A fertőtlenítési és nagytakarítási folyamat után az osztály visszatérhet eredeti helyére.

Fontos kiemelni, hogy az események miatt senkit sem kellett hazaküldeni vagy más egészségügyi intézménybe áthelyezni, és a kórház teljes területét alaposan fertőtlenítik megelőző céllal.

Forrás: RTL

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.