Az otthon az államhoz tartozik, ezért az önkormányzat tehetetlen.

Poloskainvázió a szociális otthonban: Retteg a város, több ápoló is felmondott

Forrás: Átlátszó

Több ápoló is felmondott rövid időn belül a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában és hamarosan újabb dolgozók hagyhatják ott az intézményt – írja értesülései nyomán az Index. Az okról a Propeller.hu is beszámolt: elképesztő mennyiségű ágyipoloska kínozza az ápoltakat.

Az ügyet az Átlátszó riportja robbantotta. Ezután az Index a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény több jelenlegi és korábbi munkatársával is beszélt. Egyikük ezt nyilatkozta:

Nem a botránykeltés a célunk, nem akarunk ártani senkinek, de úgy gondoljuk, hogy az ápoltak és az ott dolgozók védelme érdekében tudatnunk kell a külvilággal, hogy mi zajlik itt.

A lap szerint a videó kiszivárgása előtti napokban már kijárási tilalmat is bevezettek az ápoltak körében az egyre súlyosbodó helyzet miatt. A poloskainvázió híre azonban az ott dolgozókat is kellemetlenül érinti: volt, akit családja kért meg, hogy hagyja ott az intézményt.

De akadt olyan ápoló is, akit a fodrásza arra kért, hogy ne jöjjön be többet az üzletbe, mert ő is fél a fertőzéstől.

Mint az önkormányzat egyik névtelenséget kérő vezetője elmondta, ők is tudnak már jó ideje a problémáról, beavatkozni ugyanakkor nincs lehetőségük, mert az intézmény nem hozzájuk, hanem az államhoz tartozik. Úgy tudni ugyanakkor, hogy már a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) is tud a problémáról: a szervek képviselői a múlt héten már az otthonban is ellenőrzést tartottak, ők rendelték el a kijárási tilalmat is.

Az Index megkereste az SZGYF-et. Mint írják, a fenntartó jelezte feléjük, hogy hamarosan válaszol, de a lap nem várta ezt meg a cikkük megjelenésével.

Forrás: Index.hu
Fotó: Átlátszó

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Ajánlanám a beteg Putrisnak,,,,Grác helyett..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
orbán viktor pszichiátriai otthon és poloska tenyészet, - szégyen!
Nyírfa
Szólni kéne már Ceciliának, hogy intézkedjen, vagy adja át a helyét olyannak, aki komolyan veszi a hivatását, nemcsak a pénzt akarja felmarkolni!
csak úgy....
@Nyírfa: Azt mondja a cili,
nem ér ő most arra,
mert ő most a csizmát
nagyuraknál nyalja.
Nyírfa
@csak úgy...: 15.26

Ez a baj. Vissza a KÖJÁL-lal, és az akkori felelős munkavégzéssel! Elég volt a sok semmirekellő csepűrágóból!
Namely
A poloska nagyon durván elterjedt sok városban, pl Budapesten is. Ebben az a durva, hogy elég egyetlen lakó, és az egész házban végigpusztít, a kiirtása pedig nagyon nehéz.
Ebből politikai ügyet kreálni nagyon durva és átlátszó (:D).
Amúgy pl a demenseknek fenntartott nyugdíjas otthonokban a rüh is elég durván tud terjedni, ahogyan egy egyszerű influenza is.
Ez van sok panelben is, ott is sok fejtörést okoz a lakóközösségeknek.
Nem kellene mindenből politikai ügyet csinálni, és oldaltól függően lelkesedni.

@Nyírfa: "KÖJÁL"
akkoriban mások voltak a törvények, ma a lakóközösségek nem írhatják elő az irtást senkinek. Ha pedig valaki beviszi a látogatás alkalmával (egyetlen pulcsi elegendő), akkor az végigpusztít mindenhol, mielőtt észbe kapnak.
Én tudom, hogy minden is jobb volt anno, hogy régen a nap is kékebben sütött (direkt írtam így) meg a kisz is mekkora királyság volt, de egy kicsit le kellene már szállni a nosztalgiavonatról.
Nyírfa
@Namely: Tekintve, hogy sok évet húztam le a KÖJÁL-nál, illetve az ÁNTSZ-nél, tudom, hogy mi a különbség az akkori és a mai közegészségügy között, úgyhogy ebben nem nyitok vitát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.