A magyar tudomány büszkén üdvözli legújabb Nobel-díjasát, Krausz Ferencet, akit a fizikai Nobel-díjjal tüntettek ki.

Ezt mondta Novák Katalin és Gyurcsány Ferenc az újabb magyar Nobel-díjáról

Fotók: MTI/Soós Lajos – MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula - MTI/Hegedüs Róbert

Ahogy már megírtuk, a Svéd Királyi Tudományos Akadémia elismerést ítélt Krausz Ferencnek és társainak, a kísérleti módszereiért, melyek az anyagban lévő elektronok dinamikájának vizsgálatához használt attoszekundumos fényimpulzusokat generálnak.

Az RTL megírta magyar politikai élet is reagált a hírre. Novák Katalin, az államfő gratulált Krausz Ferencnek a Facebook-oldalán:

„Micsoda büszkeség! Szívből gratulálok Krausz Ferencnek a fizikai Nobel-díjhoz! És még csak kedd van!”

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is a Facebook-on gratulált:

„Ez elképesztő! Két nap alatt két magyar Nobel-díjas! Krausz Ferenc Németországban élő, magyar születésű fizikus két társával, Pierre Agostinivel és Anne L'Huillier-vel megosztva elnyerte a fizikai Nobel-díjat az attoszekundumos fizikában elért eredményeiért. Sok szeretettel gratulálok!”

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szintén reagált a hírre:

„Második tudósunk kapott két napon belül Nobel-díjat. A már régóta külföldön dolgozó Krausz Ferenc professzor a sokak számára nehezen belátható speciális attoszekundumos fizikai kutatásokért kapta. Micsoda hét, micsoda magyar tudósok!”

Krausz Ferenc az idén (és a héten) a második magyar Nobel-díjas, miután Karikó Katalin kapta az orvosi-élettani Nobel-díjat. Az elismerések hatalmas mérföldkövei a magyar tudománynak és büszkeséget okoznak az egész ország számára.

Forrás: RTL

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Nem is itthon érték el ezeket a sikereket. 13 év alatt ti basztátok szét az oktatást. Ökörkörös elmebeteg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
@KisTehen: Nem is itthon érték el ezeket a sikereket. 13 év alatt ti basztátok szét az oktatást. Ökörkörös elmebeteg.
izéke
@KisTehen: te idióta,szerinted talán az elmúlt 13 evben szerezte a tudását? Azt kora miatt is a Kádár korszak alatt szedte magára. Orbán alatt nemigen lesz olyan tanult embere az országnak aki itt szerzett tudással viszi majd valamire,kivéve ha a szülei tudják fizetni az elit vagy külföldi iskolákat.
izéke
@KisTehen: jobb volt az oktatás és az iskolák színvonala,voltak normális tanárok. Most mindent elszartatok,az ország műveltségi és tanulmányi szinteken süllyed mint orbán becsülete. Igen,sokminden jobb volt akkor mint most.
pultosjocó
lemaradtam valamiről, az egyik egy amerikában élő besúgó, a másik, a tudós,pedig németországot " gazdagítja "...mire is vagytok oda meg vissza,nagy magyarok..?..
balos
@izéke: A nemzethy nyilasok nem bírják az okos embereket itthon tartani!Lesz hamarosan sötétség!
verőce21
A dr. Miniszterelnök Úr teljes sikere a Nobel-díjak odaítélésénél...! Csak úgy csobognak a magyar nemzetiségű Nobel díjasok..., csak szavazzuk meg a svédek NATO csatlakozását...! :)

Ha ez továbbra is ilyen sikeres projekt, az elkövetkező 1-2 évben rendelünk még 5-6 Nobel-díjast! Úgy elképzelhető, hogy két év múlva megszavazzuk a svédeket mi is a Nato-ba...! Ebbe a választási ciklusba még belefér...! :)
izéke
@Őrnagy: na lássuk már a te állítólagos három diplomádat! Tudjuk,Romániában még az óvodások ballagásakor is diplomát adtak,vagyis igazi tőről metszett szőröstalpú retek vagy
jancsipapa
@Pegero: Fegyőr még a legdebilebb bandából is lefelé lógna ki. Persze,hogy hülyeségeket beszél...
justhpeter
@verőce21: A hülyeség mellett kell némi elvetemültség is összemosni a magyar Noble-díjasokat a svédek NATO csatlakozásával.
justhpeter
@Horizont: Engem egy kicsit zavar, hogy azok ömlengenek most a Nobel.díjasokkal kapcsolatban, akik 13 éve folyamatosan rombolják a hazai oktatásügyet.
verőce21
Nem az érdemeiket kisebbítendő, mintha nem érdemelték volna meg a kitüntetettek, vagy már eddig is ne érdemelték volna meg a Nobel-díjat, de mindig volt "fontosabb szempont"...! :)
verőce21
Béke Nobel-díjat Orbánnak is, mert Ő az egyetlen békepárti az Unióban...! :)
verőce21
@m73: meg az édesanyád picsáját te fasszopó!
verőce21
Tiszteletet követelünk a magyaroknak...!
verőce21
@m73: te egy prosztó, proli elmebeteg!
terlasz
Nagyon szép eredmény, de közünk sincs hozzá.
Magyarországon csírájában elfojtják a tehetséget.
jáger laszló
Mennyi itt a potenciális irodalmi Nobel díjra jelölt???
+áll az eszem.!!!...
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
@m73: te egy prosztó, proli büdös bunkó...!
Toller Béla
Mi van itt már megint ? Van két magyar (magyar származású), magyar eredetű, kétségtelenül Magyarországhoz is kötődő Nobel díj, és akkor egymás torkát harapdljátok ? Két példaszerű emberi pálya, magatartás, semmi rámutatás, hogy íme, ilyennek kellene lennünk ? A diákoknak ezért érdemes tanulniuk ! És persze, a tanulságok ! Ennek a mostani rezsimnek pusztulnia kell, mert ez az ilyen emberek legnagyobb ellensége !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.