Külföldi kastélyt és épülő balatoni panziót is vásárolt néhány hónap alatt a felnőttképzésre létrehozott Magyar Turizmus Akadémia.

Egyre sötétebb ügyeivel sokkolja a fideszes buborékon kívüli világot a Magyar Turizmus Akadémia

A vargyasi Dániel-kastély. Forrás: Facebook

Az akadémia a Magyar Turisztikai Szövetség tulajdonában áll, ezek „költötték el” 900 millió adóforintunkat egy társasjátékra. A Magyar Turisztikai Szövetség 2020-ban felnőtt szakmai oktatás céljából hozta létre a Magyar Turizmus Akadémiát. Az intézmény stratégiai célja az, hogy „széles spektrumú, szakképzésre és felsőoktatásra épülő, gyakorlatban is jól hasznosítható, a hazai és a nemzetközi munkaerő piacon elvárt magas minőségű, személyes, online és e-learning-tananyagok formájában megvalósuló képzéseket biztosítson” – írta a turizmus.com tavaly februárban.

Azóta felgyorsultak az események a felnőttképzésre létrehozott, kft.-ként működő akadémia ugyanis megvásárolta a székelyföldi Vargyason található Daniel-kastélyt, a kizárólagos tulajdonában álló Providebit Turisztikai Fejlesztő Kft.-n keresztül, 477 ezer euróért – írja a 24.hu.

A kastélycég megvásárlása után következett a Magyar Állami Népi Együttes Liszt Ferenc-díjas, érdemes művésze, Pál István cégének megszerzése. Erről a hvg.hu számolt be elsőként. Az Értékeink Öröksége Kft. pár éve 490 millió forint támogatást kapott az MTÜ-től, ami szorosan együttműködik a Princzinger Péter vezette Magyar Turisztikai Szövetséggel.

A Magyar Turizmus Akadémia idén nyáron megszerezte a Stadium Home Kft.-t is, amelynek telephelye a Veszprém megyei Barnagon található, amin jelenleg egy hatszobás panzió épül.

A tulajdoni lap szerint az ingatlan júniusig Kulin Ildikó, Kulin Miklós balatonhenyei polgármester felségének tulajdona volt, ezt követően került az ingatlan a Stadium Home Kft.-hez, amelynek korábban szintén Kulinék voltak a tulajdonosai, immáron viszont a Lénárd Gábor által irányított Magyar Turizmus Akadémiáé.

Az akadémiát tulajdonló Magyar Turisztikai Szövetség nemrég 900 millió forint közpénzt költött el egy olyan társasjátékra, amelyet a gyártó nagyjából 100 millió forintért készített el.

Forrás: 24.hu, hvg
Fotó: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Akadémia érted, mint a focista elakadémia.
jáger laszló
A társasjáték jó szórakozás!!
Különösen a gyerekek szeretik a szabadidő kellemes eltöltése gyanánt!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
@Maccska: 10.41: Végigmenni? Oké!
Na de, megvenni?!?! Az is ""turizmus"" ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.