Ma egy magát progresszívnek nevező ideológia térfoglalása, birodalomépítése zajlik, ami a normalitás értékei ellen vívott háborút jelenti – jelentette ki a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára az aradi vértanúk emlékművének avatásán szombaton Füzesabonyban.

A fideszes államtitkár 1848 hőseihez hasonlította magát: Az eltörlés kultúrája fenyegeti és tartja támadás alatt kereszténységünket, családjainkat
Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára beszédet mond II. Rákóczi Ferenc emléktáblájának és mellszobrának avatásán az ecsédi Mindenszentek római katolikus templom mellett 2023. szeptember 23-án. MTI/Komka Péter

A szabadságharc vértanúira emlékező Latorcai Csaba kiemelte: körülöttünk háborús viszály dúl, nap mint nap gazdasági nehézségekkel kell szembenézniük a magyaroknak és az egész kontinensnek egy elhibázott szankciós politika miatt.

Mindehhez jön, mintha az előbbiek külön-külön sem lennének már elég teher, az önmagából kifordult világ által teremtett új bálványok eltörölni látszanak azokat az eddig szilárdnak hitt fundamentumokat, amelyekre épp elődeink építkeztek

- mondta.

Latorcai Csaba szerint az eltörlés kultúrája fenyegeti és tartja támadás alatt "kereszténységünket és az abból táplálkozó hagyományainkat, nemzeti szuverenitásunkat, családjainkat". A mai helyzet: szellemi és anyagi zsarolás istentelen ideológiák nyomására és a múlt eltörlésével a jövőt felélő birodalmi törekvésekkel "szemben kell helytállnunk ahhoz, hogy megőrizzük Magyarországot magyarnak, Európát európainak".

"Az 1848-49-es szuverén Magyarországot nem tűrő, mindent uniformizáló Habsburg Birodalomhoz hasonlóan, most a 21. század elején az európai fősodratú balliberális oldal éppúgy támadja identitásunkat, mint ahogyan hazai baloldali eszmetársaik, akik maroknyi dollárért fordultak a nemzet ellen, és akikkel szemben – ugyanúgy, mint 1848-49-ben – meg kell védenünk gazdasági, kulturális és politikai szuverenitásunkat" – jelentette ki.

Szavai szerint úgy a teremtett világ, mint az európai keresztény kultúra áll ostrom alatt.

"Egy magát progresszívnek nevező ideológiai térfoglalás, birodalomépítés zajlik, ami a normalitás értékei, az egészséges nemzeti identitás, a férfi és a nő élethosszig tartó szeretetkapcsolatán nyugvó családok, a szellemi és lelki értelemben is egészséges gyermekek, a keresztény kultúra és örökség megőrzése és továbbadása, a hit védelme ellen vívott háborút jelenti" – fogalmazott az államtitkár.

Hangsúlyozta: ez a támadás még sosem volt ennyire veszélyes, mint napjainkban. Pusztító háború árnyékában, elhibázott szankciós politika kiváltotta nehézségek közepette akarják "ránk erőltetni ezt a nihilista kulturálatlanságot".

De megvívjuk harcunkat szuverenitásunkért, megvívjuk harcunkat ugyanúgy, mint 1848-49-ben megvívtuk hőseink vezetésével

- mondta.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Micsoda magasztos szavak, micsoda harcba hívó szófordulatok, a haza egyik hős szabadságharcosától...
Azért felötlik bennem a kérdés, hogy hol találhatnánk meg, ezt a hazájáért vért is ontó ( tévedés ne essék, nem a sajátját ), nemzeti HŐST, egy esetleges forradalom esetén?
30 méterrel a föld alatt, Orbán Viktor mellett, egy biztonságos bunker mélyén, maguk alá szarva-hugyozva!
Ezek a mai " honatyák ", a magyarnál is magyarabbak..
nejlontacskó
Micsoda magasztos szavak, micsoda harcba hívó szófordulatok, a haza egyik hős szabadságharcosától...
Azért felötlik bennem a kérdés, hogy hol találhatnánk meg, ezt a hazájáért vért is ontó ( tévedés ne essék, nem a sajátját ), nemzeti HŐST, egy esetleges forradalom esetén?
30 méterrel a föld alatt, Orbán Viktor mellett, egy biztonságos bunker mélyén, maguk alá szarva-hugyozva!
Ezek a mai " honatyák ", a magyarnál is magyarabbak..
justhpeter
@nejlontacskó: Maximálisan egyetértek.
Giovanni Alba
Micsoda pátosz, micsoda emelkedettség, már megint harcba hívnak, de ki is az ellenség? Bárki, akire rámutatnak az önjelölt utcai harcosok, akik nagyon bátran és hősiesen -de azért biztos ami biztos- esernyő alól buzdítanak harcra.
Két fajta tábornok van. Az egyik azt mondja: Előre tűzön-vízen át, a másik csak annyit: Utánam, támadunk!
Te melyiket fogadod el hitelesnek?
madlaci66
És mondja mindezt esernyővel a feje felett.
ómió
Az "eltörlés kultúrája"!? A "művelt nyugat" már alkalmazza!
ittott
nézem a szobrot. ez nagyon nem hasonlít a megszokott Rákóczi képhez.
MÁS
nincs eltörlés. SZOCIÁLIS EVOLÚCIÓ van, amiben a gyengének nincs esélye. OV ÉS CSAPATA LEGYENGÍTETT MINKET. A kereszténység keret. kereszténység kultúra. kurvára nem vallás. főleg nem katolikus. kufár banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.