Több mindenre is utalhatnánk, de most kifejezetten a vértesi Orbán-bányák ügyéről van szó.

2077-ig tarthat, amíg rendezhetik az Orbán-család ténykedésétMTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Akkora bányagödröt vésett a Vértesbe az Orbán-család, hogy a feltöltéses tájrendezés 2077-ben fejeződhet be – tudta meg az mfor.hu. Hogy pontosan hogyan is szeretnék rendezni a dolgot, az most kezd egyre inkább kirajzolódni.

Úgy tűnik, hogy Orbán Győző Bálint – a miniszterelnök édesapja – 100 százalékos tulajdonában lévő Gánt Kő Építőanyag-gyártó és Kereskedelmi Kft. végzi majd kitermelést. Ezután pedig annak leánycége, a DG Kőbánya Projekt Kft. feltölti a bányagödröt építési hulladékkal. 

A Fejér Vármegyei Kormányhivatal folytatta le a gánti bányaüzem területén tervezett nemveszélyeshulladék-hasznosítási tevékenység előzetes vizsgálatát a DG Kőbánya Projekt Kft. kérelmére. Ebből derül ki, hogy mivel is foglalkozna az Orbán-család új cége:

a kitermelés nyomán kialakult bányagödör tájrendezését inert építési-bontási hulladékkal való feltöltéssel tervezi végrehajtani a bányavállalkozóval együttműködésben álló DG Kőbánya Projekt Kft.

Évente mintegy 400 ezer tonna építési-bontási hulladékot kívánnak átvenni. Ez főleg betont, téglát, cserepet és üveget jelent. Mivel a kitermelés közben folyamatosan zajlik, ezért a hulladékhasznosítás céljára alkalmas bányagödör is folyamatosan növekszik. A bánya területe jelenleg egészen pontosan 43,3656 hektár, a feltöltéses tájrendezés pedig 2077-ben fejeződhet be, ha 2024-ben elkezdik a munkát.

Azt még nem lehet tudni, hogy az elképesztő mennyiségű építési hulladék pontosan honnan érkezne az Orbán-bányákba. Az eljárási dokumentumok szerint a beérkező hulladékot a telephely bejáratánál szemrevételezéssel ellenőriznék. Elvileg így akadályoznák meg, hogy környezetszennyező hulladékokat is beleöntsenek a bányagödrökbe.

Összességében a Fejér Vármegyei Kormányhivatal az előzeteses eljárás során arra jutott, hogy a tervezett tevékenység megvalósításából jelentős környezeti hatások nem származnak, egységes környezethasználati engedélyhez nem kötött.

Ha pedig a cég beszerzi a hulladékgazdálkodási engedélyt is, akkor semmi akadálya, hogy beinduljanak a teherautók.

Forrás: mfor.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Legjobb lenne a "kiscsaláddal" feltölteni azt a gödröt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"jelentős környezeti hatások nem származnak"

Csakúgy, mint a recski bányánál?...
rakitics41
Ez a szemrevételezéssel történő ellenőrzés olyan modern, hogy nem kell hozzá semmi csak két kancsal szem, olyan mint S.Marié és a sikeres gödör eltüntetés, a táj rehabilitáció biztosított!Győző bácsi életét is meghaladó segítséget kapott a kisfiától, aki nagyon szereti a családot!i
Nyírfa
A Vértesbe...erdő helyett bányagödrök. A nemveszélyes hulladékról pedig szemrevételezéssel állapitják meg a bejáratnál, hogy nem veszélyes. 400 ezer tonna építési hulladék, és ez csak nő, a bányagödör meg mélyül. Címszavakban, ennyi.
Van egy javaslatom: helyettünk dögöljön meg az, aki ezt kitalálta, engedélyezi, és végrehajtja. Itt volt az elég.
Ja: Orbán most szerződik a kínaiakkal klíma-, meg zöld-, meg fenntartható témákban. Hallottak róla, hogy van ilyen, jól is hangzik, hátha elhisszük. Hát, nem.
2077...nem térek magamhoz.
lampa laz
Legjobb lenne a "kiscsaláddal" feltölteni azt a gödröt.
gina
Bebetonozni öket az "Orbán farmra", minek a vizsgálódás..
csak úgy....
a csaucseszku család sem godolta reggel,hogy estére lerendezik öket...
Eladott Ország
A világon nincs még egy olyan kőbánya, ahol az összbevétel több, mint 30 %-a a nyereség!Bátorak, sőt mondhatni vakmerők, de mivel a főügyész a zsebükben van, plusz olyan törvényt hoznak a lopásuk legalizálására, amilyet akarnak, ráadásul ezermilliárdokat költenek arra, hogy a népnek megmagyarázzák, miért van ez így pont jól, valójában semmit sem kockáztatnak. Egy gyerek ne szóljon bele az apja ügyeibe. Ebből fussa eredeti corvinákra a könyvtárba. Nagyon örülök, minden bizonnyal a kolduló tanár, a három helyen fusizó tűzoltó, a szabolcsi zsákfalu közmunkásai, az ágytálat fillérekért cserélő ápoló is velem örülnek. A cápák harapják ki a dolomitot neki a bányából ingyé, azért ekkora haszon, mit nem lehet ezen érteni? De legalább nem a multik viszik ki a pénzt az országból, ugyebár. az eredeti tőkefelhalmozás lezajlott, de hol vannak a nemzetközi piacokon sikeres új "nemzeti" cégek?! "A beérkező hulladékot a telephely bejáratánál szemrevételezéssel ellenőrzik, így akadályoznák meg, hogy környezetszennyező hulladékokat is beleöntsenek a bányagödrökbe. Így egységes környezethasználati engedélyhez nem kötött." A pofám leszakad...ezek már mindenkit hülyének néznek!
csak úgy....
@KisTehen: te most az idiotizmusodnak próbáltál hangot adni? :) - baxod, ha egyszer pénzszükében észreveszi a fidesz,hogy te egy buta és használhatatlan,semmir sem jó,ballfék fax vagy, akkor te éhendöglesz!
Nyírfa
@Eladott Ország: 16.41

Majd jönnek a filippínók, olcsón, lelkiismeretesen lebontják a hegyet, nem az övék, miért sajnálják. Érden is a legnagyobb megelégedésre dolgoznak, csak előbb kértek egy lakóparkot, mert ugye, lakni csak kell valahol ( Iványi szerint is! ) Meg gyalog sem járhatnak, kő' a busz, azt is venni kell. De megéri a befektetés, mert, ha ráomlik a maradék föld a filippínók lakásaira, nyugodtan lehet nekik mondani: ti akartatok ide jönni, utólagos reklamációnak helye nincs!
A követelőző magyar melósnak meg lóvé is kéne, még kártérítésért is nyúzná az öreg Orbánt...mennyi van még neki hátra, jut eszembe.
Nem hiszem el, nem hiszem el, hogy így szét lehet bombázni egy országot. Hogy hagyjuk.
csak úgy....
@Nyírfa: a hegyet orbánék bontják le, mert nem a filippinók tehetnek arról,hogy nekik fölsöbb utasításra fura dolgokat kell csinálniuk..
csak úgy....
@Horizont: nem sokat tudtam az akkori romániáról de voltak onnan ismeröseim akik elhamarkodottnak tartották a "könnyü és gyors halálukat" a több évtizedes megalázó ,gyilkos elnyomás után!
csak úgy....
@KisTehen: te csak egy szánalmas,buta fidesz parazita,aki aljas módon próbálja keresi a kenyerét! :)
Clavigo
@KisTehen: Egyébként te mennyire vagy normális ?Mit mondanak az ápolóid ?
Clavigo
Szép egy brigád... Ezeknek már az oviban is kullancs volt a " jelük '...
csak úgy....
@KisTehen: 17:27 én csak a hozzád hasonló komcsi -illibsi vagy mi a fax aljadék tetvek elöl menekültem nyugatra ,mint pld. te vagy! nálam a pénz sosem számított.., bezzeg a tolvaj 0rbánodnak és a gyügye lölötöknek...
csak úgy....
@KisTehen: az öreged munkásör cuccát örzöd még,te idióta elmebeteg?
Nyírfa
@csak úgy...: 17.13

Nem az a lényeg, hogy filippínó vagy magyar közmunkás, hanem , hogy megvédjük a környezetünket!
Toller Béla
Nemááá...Eddig a kőért fizettünk háromszoros pénzt, most majd a sittért fogunk...és ha nem lesz elég sitt, akkor törvényt hoznak a rombolásról...
csak úgy....
@Nyírfa: akkor föl-föl a gátra mint anno 0rbán gumicsizmába..., ahol gyurcsány zoknija sem lett nedves.. :)
izgalmas nektek csak akkor lesz majd a sok vendégmunkás,mikor kiderül,hogy nincs tolmácsuk a dokitoknál..., még jó,hogy vannak keleti krémek a popsira ,hogy ne zsibbadjon el a 10-12 órás használatban.
csak úgy....
@Nyírfa: kár,hogy az értelmesebbje sem veszi észre,hogy egy becsapott ,megvezetett nép a magyar ,akik igazából már nem is magyarok..
jáger laszló
Végső határidő 2100
Ha addig ki nem hal az orbán család!!???
Hát csak reménykedjünk!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Juhász István
Évek óta EGYETLEN SZÓT SEM HALLANI az orbán GÁSPÁRRÓL...Korábban még vezető helyen taglalták, hogy az EGYHÁZ tanitgatja, gondoltam, majd valahová kinevezik Püspöknak... Aztán jótt a HONVÉDSÉGI KÉPZÉS- vagy forditott sorrendben, de nem baj. Lehetett volna belőle akár valamelyik magyar haderő főnöke. Pl. a MAGYAR TENGERÉSZET- nél kaphatott volna vezető poziciót. A magyar állanfő asszony férje is 5 hét alatt lehetett ALEZREDES... Azóta sem hallom, hol- melyik haderőnél kamatoztatja honvédelmi ismereteit...
Nyírfa
@Juhász István: 06.09

A magyar tengerészet hadiflottájánál, Balatonalsón, a kemping 1-ben. Nem ellenzem! :)
Nyírfa
@Eladott Ország: 08.19

Állítólag derék, jóravaló emberek, kiválóan beszélnek angolul, ógörögül és latinul, a magyar nyelvet két hónap alatt fogják anyanyelvi szinten elsajátítani, addig tolmácsokat vesz fel melléjük a munkáltatójuk, már keresik is a hazánkban állomásozó, helyismerettel rendelkező kínai elvtársakat.
Humoros ütközésekkel, előzésekkel, kurvaanyázásokkal tarkított, mozgalmas élet vár ránk az utakon, közlekedésre fel!
Csak Norisz és senki más
Akkor leszek 106 éves, tesóm meg 100... Megvárjuk!!!
telegdilaci
@sgl:Van még amit ez a Maffia nem lopott el?
izéke
Én tudnék egy módszert ami gyors és hatásos,,,és véglegesen megszünteti az orbáni problémát,egy családi kirándulás gázába,rabbiruhában.
dr. prédikátor
az egész orbán família az ország testén élősködő mocskos parazita!!!
Yoda69
"Az eljárási dokumentumok szerint a beérkező hulladékot a telephely bejáratánál szemrevételezéssel ellenőriznék"

Ez fasza. Mar latom a sok lejart szavattossagu kinai aksi itt lesz majd orokre eltemetve.
VASTAGBŐR
csahucsesszko.com
rendezodes.hu
chigaany.net
pultosjocó
ó..hát pillanatok alatt el lehetne rendezni az " orbán - családot ", olyan románosan ..by 89"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.