Magyarország lehet, hogy már novemberben megkezdi az uniós kifizetéseket, amennyiben a tárgyalások jól sikerülnek a brüsszeli hatóságokkal – állítja Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a Blikk szerint.

Navracsics: „Novemberben indulnak az uniós kifizetések”

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter előadást tart a Portfolio Budapest Economic Forum 2023 rendezvényen a Hotel Marriott Budapest szállodában 2023. október 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Blikk megírta, hogy Csütörtökön fontos találkozóra készül a kormány az Európai Bizottsággal Brüsszelben: közelebb kerülhetnek ugyanis a magyar uniós források felszabadításához és akár már novemberben elindulhatnak az uniós kifizetések.

„Ha röviden akarok válaszolni, akkor azt mondom, hogy csütörtök után többet tudok: ekkor megyek Brüsszelbe áttekinteni a dolgok állását ”

- mondta Navracsics

Navracsics kiemelte, hogy a 2014-2020-as uniós kohéziós források 94%-át sikerült már Magyarország számára elérni. Ez azt jelenti, hogy az ország az ötödik legjobb abszorpciós képességgel rendelkezik az Európai Unióban.

Az uniós források elosztásán és felhasználásán javítani kell, hogy minden országrész jobban fejleszthető legyen, és az ország fejlődése még kiegyensúlyozottabb legyen.

Navracsics elmondta, hogy az Európai Bizottság a tavalyi évben jóváhagyta a partnerségi megállapodást, de a horizontális feljogosító feltételek hiányára hivatkozva leállította a források folyósítását.

Navracsics azt is ismertette, hogy bár Magyarország nem fér hozzá az uniós alapokhoz, a rendelkezésre álló források 3%-át már lehívta, részben uniós előfinanszírozással, részben költségvetési előzetes hozzájárulás révén.

„Abban bízom, hogy november végéig a horizontális feljogosító feltételekről szóló tárgyalások lezárulhatnak, és olyan szinten előkészítjük a projekteket, hogy azonnal elindulhasson az uniós finanszírozás”

– jelentette ki a miniszter.

Forrás: Blikk

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Istenkém, csak a reptérre maradjon pénz valahogy...! :)
koszpeko
@Nyírfa: mindig a feltételes mód
Ha pedig Brüsszel megint beínt, újra elő lehet venni mint ellenségképet.
Úgy is ez kell a sok sötét narancshuszárnak.
Mindig ugyan az a forgatókönyv.
Clavigo
@sgl: úgy legyen!! ne legyen alkú ,!! egy fillért se ennek a falhuggyozó ,kullancs ,muszkaszopó " brigádnak"..!!
Nyírfa
@koszpeko: 05.31

Még fiatal voltam, amikor Gregor József egy kijelentésére felfigyeltem. A tévében nyilatkozva mondta egy előadása kapcsán: nincsen ha.
És tényleg. A ha-ra nem építkezünk, nem alap, nem kiindulópont.
Navra egy sunyi, súlytalan ember, a legrosszabb lakájok között is utolsó.
ómió
Navra még mindig erről álmodik!? Hisz' a korruptbolsi brüsszeliták már tokkal-vonóval együtt ellopták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.