Věra Jourová bizottsági alelnök közölte, hogy nem lesz politikai alku a magyar kormánnyal az EU-s pénzekről.

Brüsszel nem igazán hisz a magyar kormánynak – Nem fog tetszeni Orbánéknak, amit az EU-s pénzekről mondtakKenzo TRIBOUILLARD / AFP

Věra Jourová bizottsági alelnök a Szabad Európának adott interjút, amelyben szigorúságról biztosított: kizárt mindenféle politikai alkut a magyar kormány és a bizottság között, amely a költségvetési felülvizsgálat átengedésének fejében megnyitná a pénzcsapokat. Hozzátette:

de ha a kormány ki tudja javítani a hiányosságokat, nem lesz akadálya a pénzek folyósításának.

Arra is emlékeztetett, hogy a bizottságnak az volt a célja a kifizetések blokkolásával, hogy Magyarország végrehajtsa a bírói rendszerben és az ügyészség tevékenységében szükséges reformokat.

Hogy miért? Azért, hogy amikor átutaljuk a pénzt, biztosak legyünk benne, hogy az ország képes lesz eljárni a csalás és a korrupció ellen

– magyarázta, hozzátéve, hogy létezik egy másik feltétel is, mégpedig az, hogy az országnak gondoskodnia kell az alapvető jogok védelméről.

Jourová úgy véli, hogy a kormány jelenleg erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy meggyőzze a bizottságot arról, hogy korrigálja a Brüsszel által kérteket és elvártakat.

Ha ez sikerül, átutalhatjuk a pénzt

– jelentette ki.

A bizottsági alelnök szerint a folyamat mögött nem áll semmilyen ideológia, inkább technikai és jogi munkáról van szó. Arra a kérdésre, hogy meggyőzőnek tartja-e a magyar kormány erőfeszítéseit, azt válaszolta:

meggyőződése, hogy az erőfeszítések arra irányulnak, hogy a források megérkezzenek Magyarországra.

Forrás: szabadeuropa.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mind a helyreállítási alap pénzei, mind pedig a hagyományos uniós hétéves költségvetés forrásai körül tovább húzódik a bizonytalanság, az Európai Bizottság ugyanis és nem fogadta el a fidesz-kormány által – többek között az alapítványokba kiszervezett egyetemek kuratóriuma kapcsán tett – módosításokat és vállalásokat. Európai Unió. Nincs elég jogállami fedezet.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/332176013_597010449111904_8944384370052342937_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=YIKF2TyMEoUAX-TnGnI&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBKjWXfj1iyzzec457Y4N4S0R46KOmybJCOvbrbvBL2Cw&oe=6530752E
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
Az elmúlt 13 év után , minden oka meg van Brüsszelnek , hogy hitetlenné váljanak az orbán kormány iránt ! Egy fillért se nekik a továbbiakban sem !
bence
@durbincs: Látom nagyon fáj , hogy nem jön a mani és üresen marad a zseb ! Ennyire idiótának még születni sem lehet mint maga durbincs !
Néro2
@bence: Az ilyen nem születik. Anya ilyet nem szül. Az apja két kocsma közt egy falon hagyta és a nap költötte ki.
De minek ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok