Szakmailag teljesen alkalmatlan emberek is pozícióhoz jutottsak a „Tenkes” fedőnéven lehallgatott S. Tímea szerint.

Völner-Schadl-ügy: vallott a bizalmas, aki sorban állította fel a kézivezérelt irodákat

Kép: Propeller.hu

Csütörtökön egy kulcsfontosságú tanú meghallgatásával folytatódik az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken, amelynek Schadl György, a végrehajtói kar volt elnöke és Völner Pál volt igazságügyi államtitkár a főszereplői – írja tudósításában a 24.hu.

Ezúttal a „Tenkes” fedőnéven lehallgatott S. Tímea kapott szót a bíróságon, aki 2018-tól volt Schadl György fontos, elsősorban pénzügyi és operatív intézője. A nővel – hasonlóan a koronatanúnak nevezett F. Vivienhez – megállapodott az ügyészség, hogy vallomásáért cserébe megússza a felelősségre vonást, és tanúként szerepelhet az eljárásban. Ő volt az a bizalmas, aki több olyan végrehajtói irodát is segített felállítani – illetve egyiket vezetni is – ahova a vádak szerint Schadl kívánalmainak megfelelően neveztek ki végrehajtókat.

Csütörtökön a lap szerint S. Tímea szinte szóról szóra megismételte a nyomozás során tett vallomását.

Így például beszélt arról, hogy a Szigetszentmiklóson működő, és az ő operatív vezetése alatt álló végrehajtói irodában is volt szerinte „házipénztár”, amit minden hónapban Schadl töltött fel pénzzel, az összegeket pedig sofőrje, a szintén vádlott M. Viktor szállította. Ebből is látszott a nő vallomása alapján, hogy F. Miklós csak névleg vezette az irodát, valójában Schadl irányított a háttérből. F-ről azt is mondta, olyan szinten volt alkalmatlan a munkájára, hogy ő maga próbálta betanítani – hiába. A fonyódi végrehajtó irodáról szólva elmondta, azt a háttérből szintén Schadl irányította, annak vezetője, N. Gábor végrehajtó – aki szintén beismerést tett – szerinte F. Miklóshoz hasonlóan szakmailag alkalmatlan volt.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@jesz: mint az egész kormány
Itt ugyan az megy ,,kicsiben"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Eladott Ország: 13.43: Én viszont (az eddigiek alapján) erősen kételkedem ebben! Ha megnézed, akkor ezen a ""szinten"" hajózó patkányok mindig találtak és találni fognak egy deszkát, amin a Fidesz kisegíti őket a partra!
Nehogy ezzel a nővel is ugyanaz legyen, mint annak az ügyvédfeleségnek az esetében (közgyűlés-nemközgyűlés), akinek a végén még neki kellett elsüllyednie!
justhpeter
@jesz: @Aki Én: @Eladott Ország: Lássátok be ezzel sem megyünk semmire, hiszen ha minden alkalmatlan embert kirúgnának egyszerre egyrészt leállna majdnem teljesen az államigazgatásban mivel a középvezetői körtől felfelé mindenki nyalonc vagy rokon, másrészt ezzel az aktussal automatikusan megszüntatné magát a NER.
Qqberci
Vajh' mikor fog előkerülni Jucómucó meg Tonió Lopez neve?...
namihami
@justhpeter: 14.01: Én pedig azon a véleményen volnék, hogy a középvezetői és alatta levő szint még jobban tudna teljesíteni, ha ezeket a ballasztokat végre levennék a nyakukról! Hiszem, hogy az államigazgatás középszintje már nem rohadt! Ott még a hozzáértő és JÓL dolgozni szerető és akaró réteg van ma is!
Csak fejétől...
justhpeter
@namihami: Remélem nem tévedsz. Azt gondolom, hogy a közigazgatás felső szintje a politikusoké, a középszint a nyaloncok és a rokonok szintje. A szakértelem a lelapított alsó szinten van jelen.
namihami
@justhpeter: 17.45: Pusztán egy vonal meghúzásának a helye a különbség! Mit nevezünk középnek vagy felsőnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.