Orbán Viktor és több kormánytag megbeszélést folytatott szerdán délelőtt Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikussal, a Várba átköltöztetett Miniszterelnöki Hivatalban.

Orbán mindent beígért a hivatalába látogató Krausz FerencnekFotó: Facebook/Orbán Viktor

A tárgyaláson jelen volt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Csák János kulturális és innovációs miniszter, valamint Palkovics László volt technológiai és innovációs miniszter is – írja a Telex.

A találkozón a Krausz vezette Molekuláris- Ujjlenyomat Kutató Központ (CMF) 2030-ig tartó stratégiai céljainak megvalósításához szükséges intézkedésekről volt szó. Ez alapján véglegesíti a kormány azt az előterjesztését, amely a kutatások további kormányzati támogatását célozza.

A Molekuláris- Ujjlenyomat Kutató Központ kutatásainak célja, hogy a vérplazma molekuláris összetételében bekövetkező legapróbb változások monitorozásával, a legmodernebb ultrarövid impulzusú lézertechnológiával vizsgálják az emberi egészséget. Céljuk, hogy az infravörös molekuláris ujjlenyomat a következő generációs molekuláris diagnosztika egyik sarokköve legyen, új utat nyitva a lakosság egészségének átfogó vizsgálatára.

Krausz Ferenc október elején kapta meg a fizikai Nobel-díjat Pierre Agostinivel és Anne L’Huillier-vel megosztva, kutatásaikhoz korábban az Európai Kutatási Tanácstól is kaptak támogatást. A program hosszú távon finanszíroz kockázatos, de magas megtérülést ígérő kutatásokat. A testület szerint összesen közel tízmillió eurót kaptak ebből a forrásból.

Forrás: Telex
Fotó: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hasonlóan a megvásárolható celebekhez, énekesekhez, sportolókhoz - Krausz Ferencet is meg szeretné venni a maffia. Nem fontos nekik a személye, csak a hírneve. Az a maffiának minden pénzt megér...
kereső
Orbán még soha nem volt olyan "szegény", hogy ne tudott volna igérni! Hogy betartja-e , az már más kérdés. De, igérni azt tud!
justhpeter
@KisTehen: Bőg a tehén hülyeségeket. Orbánék és a kutatás ? Talán egy kutatás érdekli őket, amikor a zsebünkben szeretnének kutatni. Minden más szimpla hazugság.
Havanagi
Sokkal többet néztem ki a Nobel díjas emberből.Hálóba került,onnan már semmi nem menti meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.