Ankarának nem sürgős a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyása, hónapokig húzhatják még az ügyet.

Orbán meg a pártja még hónapokig cigánykodhat a svéd NATO-csatlakozás ügyében

Miniszterelnök úr Putyin utolsó csatlósaként tette tönkre a hajdan megbecsült magyar diplomáciát. Forrás: Facebook

A magyarországi fideszes kormány jól már nem tud kijönni a dologból, úgyhogy tovább folytathatják az orosz érdekeket kiszolgáló cigánykodást a skandináv ország NATO felvétele ügyében.

Nem Magyarország lesz az utolsó a sorban, amely ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását

– ígérgette márciusban a karrierjét az MSZMP Párttörténeti kutatóintézetében elkezdő fideszes Kövér László házelnök. Miután Erdogan török elnök hétfőn váratlanul kezdeményezte az ankarai parlamentnél a szavazás elindítását, nem kizárt, hogy a fideszes kormány egyedül marad a katonai szövetségben, és utolsó tagállamként ad majd zöld utat a svédeknek.

A magyarázkodásuk mindenképpen kínos lesz. Kormányközeli vélemények szerint Orbánnak azért nem sürgős a döntés, mert már az semmit nem javít a rezsimje NATO-n belüli megítélésén és az USA-val való kapcsolatán sem

- írja a HVG.

A reakcióikból ítélve valószínű, hogy török „barátaik” arra sem méltatták Orbánékat, hogy elmondják nekik, milyen bejelentésre készül Erdogan. A kormányt ugyanis hiába kérdezte a 24.hu hétfő délután, hogy a török döntés fényében mikor várható, hogy a magyar Országgyűlés is napirendre veszi a szavazást, a sablonválaszt csak másnap küldte meg a Fidesz-frakció, azzal, hogy a kormánypártok álláspontja változatlan.

„A magyar parlament szuverén, a saját menetrendje szerint halad” – utaltak arra, hogy bármit is csinálhat a török parlament, az őket nem befolyásolja.

Az atv.hu-nak az Országgyűlés sajtóirodája is megerősítette: a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló ratifikáció nem szerepel az Országgyűlés soron következő plenáris ülésének napirendi javaslatában.

A fideszes mamelukok a magyar és a ruandai kormány közötti légiközlekedési megállapodás kihirdetéséről, az ideiglenesen munkát vállaló ecuadori turisták programjáról szóló megállapodásról és a Magyar Építészet Napjáról fognak majd ehelyett szavazgatni – ami fontosságukat is jól mutatja.

A svéd NATO-csatlakozás kérdése eközben Törökországban egy alkudozás része.

A törökök már eddig is elég sokat kaptak Svédországtól, most pedig az Egyesült Államoktól is engedményeket várnak. Jó példa erre, hogy Erdogan korábban az F-16-os vadászgépek átadásához kötötte a szavazást.

A fideszes kormány cigánykodása a nemzetközi színtéren is egyre vállalhatatlanabb, ahol lényegében teljesen egyedül maradtak. Legutóbb David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is megszólalt az ügyben, emlékeztetve a magyar kormányt, hogy a Magyar Honvédség minden egyes vadászgépe svéd, és a gépeket a svéd hadsereg támogatásával tartják fenn

Forrás: HVG

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az Orbán-rendszer és a NER politikai bukását is előrevetíti ez a mérhetetlen szűklátás. Már nem kell a magyar parlament jóváhagyása, hiszen a napi gyakorlatban - mégha meghívott státuszban is - Svédország NATO tagnak számít. Ugyanakkor a hazai politikai szereplők nemzetközi elismertsége a béka segge felé tart. Egyre kevésbé lesz jelentősége annak, hogy a komoly nemzetközi ügyekben mi a magyar kormány álláspontja.
Így Orbánnak és ormányának marad Putyin alfele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Komolytalan,mert úgysem mer vétózni OV!!!
Ez csak azért történik,hogy elhitesse,hogy ő milyen kemény!!
Pedig dehogy...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Béla333
Még a végén valahonnan kiszivárog a maffiafőnök szerepe a Gripen gépek vásárlásánál...
Dr. Proktor
Nem kell cigánykodni, az ugyanis default...
ómió
Aki ezen "cigánykodhat", az a mocsokbolsi pofátok!
rakitics41
Ha ne tán mégis cigánykodni akar , akkor nem tud kilépni a bőréből.Biztos nem is akar, vagy tán nem is lehet!
kereső
@Őrnagy: 13:34 az, a qrva nagy szuverenitás! Az...Ha, erdogan a kútba ugrik, akkor orbán követi?? Bárcsak már látnám...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.