Lázár János javaslatára Orbán Viktor azonnali hatállyal felmentette az építési és közlekedési miniszter helyettes államtitkárát, Vukoszávlyev Zoránt - jelent meg a Magyar Közlönyben.

Orbán Viktor azonnal menesztette Lázár János helyettes államtitkárát

Fotó: Facebook/OrbánViktor

Azonnali hatályú döntését a kormányfő a kormányzati igazgatásról szóló törvény 228. § (2) bekezdés b) pontja alapján hozta.

A 24.hu megnézte, ez sem jelent azonban valódi indoklást, hiszen a hivatkozott joghely csak azt mondja ki, hogy Orbán Viktor ezt bármikor megteheti. A helyettes államtitkár kormányzati szolgálati jogviszonya megszüntethető: e tisztségéből történő felmentéssel.

A közlönyből nem derült ki, ám a kormány honlapján megtalálható életrajza szerint Vukoszávlyev Zorán a műemlékvédelemért felelt tavaly augusztus óta, amikor Lázár János javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök kinevezte. Korábban okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnökként, kutatóként, oktatóként és tervezőként is a korszerű örökségvédelemmel, műemlékvédelemmel, a XX. századi magyar templomépítészettel foglalkozott – írja a 24.hu.

Forrás: 24.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Lehet,,hogy véletlenül értett valamihez .( ez veszélyes a Kondának )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
Pedig igaz magyar ember, szép magyar neve is van, Vukoszávlyev Zorán.
Nessy
@Clavigo: Ez jutott eszembe nekem is . Már nem rég is leírtam. Kiderült, hogy ért az általa felügyelt szakterülethez, van véleménye, és ez jelenleg azonnali felmentést jelent a fidesz kormányzatban.
Nessy
@Maccska: A műemlék védelem, környezetvédelem felesleges dolgok, a kiemelt beruházások esetében. Nem szólhatnak bele a kormány döntéseibe. Manapság egy felmentéshez, kirúgáshoz, mikor írtak indokot? Nem kell.
nemkati
@Menőmanó: Magyarországra jött, és elvette a magyarok munkáját.
jáger laszló
Zoránnak itt valami nagyon nem tetszett, ami meg Lázárnak nem tetszett!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Talán nem jól sikerült egy templom felújítása,nem orbán képe került az oltárra Jézus helyett,ez elég indok manapság akár a teljes vagyonelkobzásra is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.