Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) Orbánék ellen a hatvanpusztai kastély miatt.

Szorul a hurok Orbánék nyaka körül: vagyonnyilatkozati eljárás indulhat a hatvanpusztai birtok miattHadházy Ákos/Facebook

A VSquare a héten robbantotta a hírt – egy korábbi magas rangú kormányhivatalnok információira hivatkozva –, hogy a kormányfő már nem csak hosszúhétvégéket tölt a családjával a híres hatvanpusztai birtokon. Rámutattak, hogy már rendszeresen ott fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, illetve üzletembereket – emlékeztet a telex.hu.

Ennek kapcsán lendült most mozgásba a Demokratikus Koalíció: vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek az Országgyűlés Mentelmi Bizottságában Orbán Viktor ellen. Szerintük ugyanis

a miniszterelnök vagyonbevallásában nem szerepel a hatvanpusztai kastély. Márpedig Orbán Viktor nemcsak a családjával tölt el rendszeresen hosszabb időt Hatvanpusztán, hanem onnan irányítja korrupt rendszerét. Orbán Viktor hiába íratja strómanokra százmilliárdos vagyonát – köztük a saját családtagjaira vagy barátaira, mint Mészáros Lőrinc –, Magyarországon mindenki tudja, hogy a lopott vagyon valójában a miniszterelnöké.

A VSquare arról is írt, hogy a birtok rekonstrukciója becslések szerint 30 millió euróba (kb. 11,5 milliárd forintba) kerülhetett, a bejegyzett tulajdonosa pedig Orbán Győző, a kormányfő apja. Ugyanitt hozzátették: a miniszterelnök éves bevétele hivatalosan 180 ezer euró, átszámítva mintegy 69 millió forint.

Forrás: telex.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nagyon helyes, bar ebben a maffia allamban sok eredmenyre ne szamitsunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@Maccska: Én sem állitottam mást. Csupán annyi volt az észrevételem, hogy akkor ki kellene terjeszteni a vagyonosodási vizsgálatot az "öreg Orbánra" is, mert a magyar földi halandóknál ez igy történik... "csak hogy értsd a helyzetet" Te is.
Lepényleső
...oly nagy valószínűséggel,ahogy bárkinek lehet hetente ötöse a lottón?
szegfue
@Maccska: tegnap 16:53 Na látod, ez a baj... mármint, hogy O.V-nál el sem kezdik a vagyonosodását vizsgálni, pedig ő u.olyan magyar állampolgár, mint amilyen Te, vagy én vagyok.
Elvileg -- függetlenül attól, hogy éppen ki M.O. miniszterelnöke -- "önként" kellene alávetnie magát ennek. Igy "tisztázná" minden vagyonának eredetét, sőt a közeli családtagjaiét is, mert ezzel véget vethetne minden szóbeszédnek. Szerintem az ország első emberének feddhetetlennek kell lennie, sőt példát is kellene mutatnia.
szegfue
@Maccska: Sajnálom, de Te nem érted. A vagyonosodási vizsgálat nem egy ingatlanhoz kötődik, hanem egy személyhez. Tehát a személy vagyonosodását vizsgálják, nem pedig egy akárhol lévő ingatlant, hiszen, pl. ha valami nem stimmelne, akkor csak a személyt lehet felszólitani iratok pótlására, vagy éppen egy jegyzőkönyv aláirására, vagy bármilyen felelősségre vonásra...Az ingatlan meg egy élettelen tárgy, mindezeket nem "tudja".
szegfue
@Maccska: Valójában a cikk cime pontatlan, viszont az első mondatban már helyesen szerepel: "...Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) Orbánék ellen hatvanpusztai kastély miatt..." Vagyis megjelöli a személyt, ami lényeges egy ilyen vizsgálat kezdeményezéséhez.
Eladott Ország
Ezek ugyanazok...
uploads.disquscdn.com/images/5489abc36c4bdad981d69a78cee4b123b77f5ba11e219526dc58dae07ea87ee2.gif?w=800&h=1080
A hatvanpusztai birtok. Orbán: Itt semmi sem az enyém. Apámé a birtok, apám építkezik itt, az én jövedelmemből nem tellik milliárdos beruházásra. Ahhoz meg senkinek semmi köze, hogy a gyerekszoba kétezer négyzetméteres lesz.
fuhu.hu/wp-content/uploads/2021/07/marabu-e1625394920202.jpg
Lenyűgöző drónvideót tett közzé a Partizán az Orbán család elképesztő, hatezer négyzetméteres, liftes, mélygarázsos hatvanpusztai kastélyairól. Orbán: „Nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba”
www.youtube.com/watch?v=QoHWrdPEryk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.