Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) Orbánék ellen a hatvanpusztai kastély miatt.

Szorul a hurok Orbánék nyaka körül: vagyonnyilatkozati eljárás indulhat a hatvanpusztai birtok miattHadházy Ákos/Facebook

A VSquare a héten robbantotta a hírt – egy korábbi magas rangú kormányhivatalnok információira hivatkozva –, hogy a kormányfő már nem csak hosszúhétvégéket tölt a családjával a híres hatvanpusztai birtokon. Rámutattak, hogy már rendszeresen ott fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, illetve üzletembereket – emlékeztet a telex.hu.

Ennek kapcsán lendült most mozgásba a Demokratikus Koalíció: vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek az Országgyűlés Mentelmi Bizottságában Orbán Viktor ellen. Szerintük ugyanis

a miniszterelnök vagyonbevallásában nem szerepel a hatvanpusztai kastély. Márpedig Orbán Viktor nemcsak a családjával tölt el rendszeresen hosszabb időt Hatvanpusztán, hanem onnan irányítja korrupt rendszerét. Orbán Viktor hiába íratja strómanokra százmilliárdos vagyonát – köztük a saját családtagjaira vagy barátaira, mint Mészáros Lőrinc –, Magyarországon mindenki tudja, hogy a lopott vagyon valójában a miniszterelnöké.

A VSquare arról is írt, hogy a birtok rekonstrukciója becslések szerint 30 millió euróba (kb. 11,5 milliárd forintba) kerülhetett, a bejegyzett tulajdonosa pedig Orbán Győző, a kormányfő apja. Ugyanitt hozzátették: a miniszterelnök éves bevétele hivatalosan 180 ezer euró, átszámítva mintegy 69 millió forint.

Forrás: telex.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nagyon helyes, bar ebben a maffia allamban sok eredmenyre ne szamitsunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pultosjocó
@Maccska: szép gyermeküdülö lehet belőle...és egy hozzáértő szakember 3 perc alatt ki tudja deríteni,kié is valójában...
SÍva
Ugyan már! Majd törvényt módosítanak mint a korcsolya szövetség ügyben. Itt is megtalálják a kiskaput amíg náluk van a kormányrúd! Utána meg kéz kezet mos alapon minden marad a régiben. Láttunk már ilyet!
Yoda69
Nagyon helyes, bar ebben a maffia allamban sok eredmenyre ne szamitsunk.
rakitics41
Azt gondolom , hogy ebben a kérdésben a DK lukra fog futni, mert a hatvanpusztai birtok tulajdonosa nem Orbán Viktor lesz, és akinek a nevén van az ingatlan az nem köteles számot adni arról hogy hogyan is szerezte, építette , fejlesztette ezt a "kis majorságot" egy kacsalábon forgó "sasfészekké"!
pultosjocó
@Maccska: a " valójában " melyik részét nem érted.?
jesz
a DK eljárást kezdeményez Orbán ellen? ...sikeresen lábon lőtték magukat(ismét)

Az alcím a legjobb: szorul a hurok Orbánék nyaka körül...
jáger laszló
Orbán 1 vagyontalan ipse papíron!!!
Tessenek most nevetni!!!
Vagyonát ügyesen rejtegeti...
Bezzeg a felesége, lánya, veje nyakig van ezen értéktelen holmikkal!!
Apja sem kis miska ezen a téren!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
pultosjocó
@Maccska: ha van igazság ,akkor nem lesz a tolvajé...tudod...múlt század eleje...közepe...
NKF
Ezzel a erővel simán sittre lehetne vágni az összes politikust! Annak idején az USA-ba
Al Capone-t adócsalással vádolták,simán lecsukták! Így ment ez a komcsik idejében is!
Toller Béla
Hány macskafarka kell, hogy az égig érjen ? Védeni leeet orbnéat, de semmi értelem, ha a véd és a bíróság valóban felkészól. Ha meg félelmében berosál, minden marad a régiben, ls a megfelelő farkú macska is tovább hazugozhat bárkit. Nem kétséges, mellesleg, hogy a orbán galaxishoz több, mit ezer ingatan tartozik, Ez nem lehet kétséges ! Földek, gyárak, kstélyok, ipri és mezőgazdasági épületek. lakótelepek, utak, vizek, stb. És akkor még az ingóságok, szolgáltatások, amiket sajátjukként, azokkal visszaélve haszálnak.
justhpeter
Nem aggódom. Ha menekülnie kell a putrisnak Hatvanpusztát nem tudja a hátára tenni, tehát az ittmarad.
Ezodabasz
Vagyonnyilatkozat??? Röhejes! Ki tudja azt ellenőrizni ilyen káoszban? Cégnevek mögött bújkáló fehérgalléros bűnözők, strómanok meg a nagy család. A "közbeszerzések" titkosítása ellenére azért tisztán látszik az egyoldalú gyarapodás.
Pintér Sanya Wartburgja megvan még?:)))
Ezodabasz
@rakitics41: ma, 15:04 Miért "nem köteles számot adni arról hogy hogyan is szerezte, építette , fejlesztette ezt a "kis majorságot" egy kacsalábon forgó "sasfészekké"???! Átláthatatlan a cégháló és az hogy kik vannak mögötte! Fiktív cégeket indítanak és megbeszélik mennyit kell ráírni...Ugyanúgy ahogy a választásoknál. Sok kamu párt, megosztás stb.
csak úgy....
@Maccska: azt nektek,0rbán idióta magyarjainak kell tudi (keleti nyitás) , - te nagyon butha!
csak úgy....
@Maccska: te egy ritka nagy átbaxható idióta! :) a 84 millióból itt még mindíg 80 millió a német, ti meg magyarok a cigók nélkül alig 7 millióan..
csak úgy....
@Maccska: a vendégmelósok lesznek az uraitok és a kínaiak! a te unokáid már sárgák lesznek...
simmering73
"Nincs abban semmi különös, hogy az uralkodónak van vidéki birtoka, hercegi kastélya, és onnan intézi az államügyeket. A szokatlan ebben az, hogy nem egy királyi család (még az erre a célra létrehozott magyarságkutató kimutathatja az árpádházi rokonságot), hanem az ország legnagyobb tolvajcsaládja költözött a hercegi birtokra, megszerezve közpénzekből az uradalmat. Nem az államé a hercegi birtok, hanem az államot kisajátító tolvajé. A megjátszott királyi méltósághoz képest faramuci helyzetet jól mutatja, hogy noha Orbán birtokba vette a 11,5 millárdért felújított versaillesi-i hatvanpusztai kastélyt, megtette azt a birodalma központjának, de maga a birtok az apja nevén van. Az is különös, hogy valaki a saját apját használja strómannak, de az analfabéta gázszerelő nevére mégsem irathatta rá a hercegi birtokot."
nepszava.us/orbant-nadornak-kell-nevezni-hatvanpuszta-a-nadorsag-kozpontja/
Szevasztok
Nem a , "hatalmas gyomros" a duma ?? Propiproli?
Clavigo
@Maccska: Azért te rendesen hülye vagy,,öreg...Kb. mint a felsőcsutkai muszkaszopó Gazdaállatod...
human
Monarchia:
(a görög monosz és arkhein: „egyszemélyes vezetés” összekapcsolásából) eredeti értelemben egyeduralom, a hatalomgyakorlás egyik formája, a szuverenitásának mint legfőbb államhatalomnak egyik természetes személyben (monarcha) való kifejeződése és összpontosítása, mai értelemben a köztársasággal szembeállítva olyan államforma, amelyben az államfő tisztségét egy, az öröklési elv alapján meghatározott személy (császár, cár, király stb.) élethossziglan tölti be.
ómió
Akkor, találtatok ráhazudnivalót, efftársak!?
Clavigo
@Maccska: A Felcsuti Nemzethy Tébolyda,,Putrisztán,,Trágyaland...régi nevén Magyar Köztársaság...
Clavigo
@Maccska: Putrisztàn,Trágyaland,stb..A retkes csutkai Kullancs köszönd meg az " alkotását"...
szegfue
Egy "igazi" vagyonosodási vizsgálat során a Nav felé mondjuk bizonyitja, hogy Hatvanpuszta nem az ő tulajdonában van, hanem az édesapjáé. Ekkor "kiterjeszthetik" a vagyonosodási vizsgálatot a szüleire, vagy ha más rokon neve is felmerül, akkor rájuk is. Egy "mezei polgár" esetében az sem elegendő, hogy valakitől ajándékba kapott mondjuk pénzt, vagy éppen kölcsönt, azt banki kivonattal igazolni kell. Sőt arra is van joguk, hogy "megbecsüljenek" bármit is, ami kapcsolatos lehet egy adó eltitkolásával. Összegezve: bizony minket rendesen "megfingathatnak" (már bocsánat a kifejezésért!!), de O.V. esetében ez már nem biztos.:( Nem irigylem azt a Nav-ost, aki ezt feladatként kapta!
Néro2
Juhhodály építése miatt ?
Hát az ott nem gazdasági telephely ?:)
Hát ezek a dekások báncsák a szegény csillagszemű juhászt egy birkaól miatt ! Ejnye ejnye !
Eladott Ország
Magyarország nem jogállam! Polt Ppéter: Miért is foglalkozzak korrupciós ügyekkel? Azért fizetnek, hogy ne foglalkozzak velük. Egyem azt az ájtatos képét ! Miért nem papnak ment el ez az ember ? Akkor talán kevesebbet ártana a népnek. Amit szabad a fidesznek, nem szabad az ellenzéknek.
twitter.com/janos_hary/status/1710535722908647846/photo/1
szegfue
@Maccska: Én sem állitottam mást. Csupán annyi volt az észrevételem, hogy akkor ki kellene terjeszteni a vagyonosodási vizsgálatot az "öreg Orbánra" is, mert a magyar földi halandóknál ez igy történik... "csak hogy értsd a helyzetet" Te is.
Lepényleső
...oly nagy valószínűséggel,ahogy bárkinek lehet hetente ötöse a lottón?
szegfue
@Maccska: tegnap 16:53 Na látod, ez a baj... mármint, hogy O.V-nál el sem kezdik a vagyonosodását vizsgálni, pedig ő u.olyan magyar állampolgár, mint amilyen Te, vagy én vagyok.
Elvileg -- függetlenül attól, hogy éppen ki M.O. miniszterelnöke -- "önként" kellene alávetnie magát ennek. Igy "tisztázná" minden vagyonának eredetét, sőt a közeli családtagjaiét is, mert ezzel véget vethetne minden szóbeszédnek. Szerintem az ország első emberének feddhetetlennek kell lennie, sőt példát is kellene mutatnia.
szegfue
@Maccska: Sajnálom, de Te nem érted. A vagyonosodási vizsgálat nem egy ingatlanhoz kötődik, hanem egy személyhez. Tehát a személy vagyonosodását vizsgálják, nem pedig egy akárhol lévő ingatlant, hiszen, pl. ha valami nem stimmelne, akkor csak a személyt lehet felszólitani iratok pótlására, vagy éppen egy jegyzőkönyv aláirására, vagy bármilyen felelősségre vonásra...Az ingatlan meg egy élettelen tárgy, mindezeket nem "tudja".
szegfue
@Maccska: Valójában a cikk cime pontatlan, viszont az első mondatban már helyesen szerepel: "...Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) Orbánék ellen hatvanpusztai kastély miatt..." Vagyis megjelöli a személyt, ami lényeges egy ilyen vizsgálat kezdeményezéséhez.
Eladott Ország
Ezek ugyanazok...
uploads.disquscdn.com/images/5489abc36c4bdad981d69a78cee4b123b77f5ba11e219526dc58dae07ea87ee2.gif?w=800&h=1080
A hatvanpusztai birtok. Orbán: Itt semmi sem az enyém. Apámé a birtok, apám építkezik itt, az én jövedelmemből nem tellik milliárdos beruházásra. Ahhoz meg senkinek semmi köze, hogy a gyerekszoba kétezer négyzetméteres lesz.
fuhu.hu/wp-content/uploads/2021/07/marabu-e1625394920202.jpg
Lenyűgöző drónvideót tett közzé a Partizán az Orbán család elképesztő, hatezer négyzetméteres, liftes, mélygarázsos hatvanpusztai kastélyairól. Orbán: „Nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba”
www.youtube.com/watch?v=QoHWrdPEryk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.