Több mint száz irodát bérelnek országszerte az adófizetők pénzén a parlamenti képviselők – írja a Blikk.

Gyurcsány Ferencnek havonta 850 ezer forintért bérel irodát az országgyűlés
Kép: Facebook

A lap kikérte az Országgyűlés Hivatalától az összes frakciószerződést, amelyből kiderül, hogy havonta 25 milliót, éves szinten 300 millió forintot emészt fel, hogy az országgyűlés tagjainak a fővárosban és vidéken is legyenek bázisaik.

A lista alapján a legdrágább irodákat a Demokratikus Koalíció képviselői bérlik:

Gyurcsány Ferencnek, Vadai Ágnesnek, Sebián-Petrovszki Lászlónak és Oláh Lajosnak fejenként 850 ezer forintért bérel ingatlant az Országgyűlés Hivatala

Ezek mindegyike a párt Teréz körúti központjában található.

Forrás: 24.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csak Norisz és senki más
Másnak is! Szinte mindenkinek! Pedig, senkinek nem kéne irodát bérelni! Sokba kerülnek ezek a honatyák! No, meg kitől bérli... Sógor, koma, jóbarát!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csak Norisz és senki más
Másnak is! Szinte mindenkinek! Pedig, senkinek nem kéne irodát bérelni! Sokba kerülnek ezek a honatyák! No, meg kitől bérli... Sógor, koma, jóbarát!
Béla333
@Horizont: 07.25
Olvasd el a cikket! Gyurcsány nincs kiemelve, csak a címben, ő egy a felsorolt irodabérlő politikusok között.
Akkor érdemes védeni, ha igaztalan támadás éri, most szerintem nem ez a helyzet...
dr. prédikátor
és a fitymasz csürhe HÁNY MILLIÓÉRT B ÉREL IRODÁT???!!!
Menőmanó
"valamilyen rejtélyes oknál fogva – a Fidesz-frakció tagjai tavaly év végén összehangoltan felmondták az összes irodabérleti szerződésüket. Egészen 2022. december 31-ig a nagyobbik kormánypárt több irodát bérelt, mint a nyolc másik frakció együttvéve, havonta közel 32 millió forint értékben."

Viszont ez a pénz nem száll vissza az államkasszába, hanem a frakcióé lesz, és a frakció fizeti az irodabérlést. Szóval azt gondolom, hogy ezzel az egésszel szemét hátsó szándéka van a fidesznek. Azt lehet hazudni, hogy nekik nem bérel az országgyűlés irodát, pedig de. Csak a frakción keresztül.
Sakk Matt
És hány fideszes és kdnp-s képviselőnenek bérelnek irodákat? Ha ezeknek a díját összeadjuk, vajon hányszorosa nem csak adk irodáiénak, de az összes ellenzéki párténak?!
Hangulatkeltő komcsi propaganda cikk..a Blikk NER bulvár.
jancsipapa
@sgl: Persze azt soha nem mondta meg,hogy konkrétan hova utalja.Lehet,hogy valamiféle saját alapítványba...
kereső
És mennyiért bérel az országgyúlés lakást annak a 199-nek?,vagy egy részének- olyanoknak is, akiknek van lakásuk Bpesten is, vagy vonzáskörzetében, és mellette kétszer megkerüli a földet az üzemanyag támogatásából, holott csak akkor használja az autóját, amikor lábhoz megy őfenségéhez hatvanpusztára.
jancsipapa
A DK székházában az Országgyűlés irodát bérel a DK polVannak rokonok ,itikusainak . Ez jó . Persze valószínű,hogy más pártok esetében is így lehet . Amelyik pártnak nincs pártszékháza , ott is megtalálják a " megfelelő " megoldást. Vannak rokonok ,( visszaosztó ) barátok, stb...Ezekben és a hasonló ügyekben nem 2/3 van ,hanem 3/3...
jancsipapa
@sgl: Én nem mondtam,hogy nincs így . Egy bejegyzésre reagáltam...
kereső
Sokba kerülnek a pártok, sokba kerül a parlamentarizmus fenntartása- a demokrácia látszanának megőrzése. Tiltsuk be, nem kellenek pártok- legyen csak a szakértő orbán kormány, és minden rendben lesz.
kereső
@sgl: Az országra a végső csapát pénzügyileg a maffia bankja hozza el.(MBH)
rakitics41
Rosszindulat a cikk címe, mert a cikk első mondatából kiderül, hogy az irodákat az országgyűlési képviselőknek bérlik, s miután ezek között van Gyurcsány is így ő is jogosult ezen irodák használatára!
csak úgy....
@Maccska: @KisTehen: ti ketten azon idióták közé tartoztok, akik még büszkék is az idiotizmusukra! szegény magyarország - még szegényebb fidesz (veletek) !
csak úgy....
a fideszes képviselö atyafiak ,havi 1 milla körül tankolnak..
csak úgy....
@KisTehen: ezt 0rbán farkával a szádban susogtad, te elmebeteg? :)
a gyurcsányt cumizók éppen akkora marhák mint az 0rbán cumizók, a politikusok nem arra valók ,persze ezt a magyarok kukábbik fele mindíg elfelejti!
csak úgy....
@KisTehen: ökör én nem tartozok közétek, se jobbról se balról , én csak itt nevetgélek az eröltetett ,idióta baromságaidon!
csak úgy....
@KisTehen: a fideszes képviselö atyafiak ,havi 1 milla körül tankolnak..
csak úgy....
@KisTehen: te mint nagy cumis ezt 0rbántól tudod? :)
csak úgy....
@KisTehen: boci,te egy prosztó aljadék , egy buta szar proli alak!
csak úgy....
@KisTehen: boci,te egy prosztó aljadék , egy buta szar ,undorító proli alak!
kereső
"A legnagyobb irodát a KDNP-s Móring József Attila választotta, aki Somogy megyei választókerületében 362 négyzetméteren tevékenykedhet. A Mi Hazánk-elnök Toroczkai László pedig nem szakadt el előző munkahelyétől: 115 ezer forintért bérel egy alig 29 négyzetméteres irodát az ásotthalmi polgármesteri hivatalban, amelyet 2022-ig ő maga vezetett.

Az adatokból kiderült, hogy jóval kevesebb irodabérleti szerződése van a parlamentnek, mint a korábbi években. Ennek oka, hogy a Fidesz-frakció tagjai tavaly év végén összehangoltan felmondták az összes irodabérleti szerződésüket. Tavaly még a nagyobbik kormánypárt több irodát bérelt, mint a nyolc másik frakció együttvéve, havonta közel 32 millió forint értékben. Megjegyzendő, hogy nem száll vissza az államkasszába az a megközelítőleg 145 millió forint, ami a Blikk számításai szerint havonta jár irodabérlésre a fideszes képviselőknek: erről az összegről ugyanis lemondhatnak a frakciójuk javára."

Na akkor kezdje izlelgetni ezeket a mondatokat is a barom, havontta 145 millió Ft- amit az országgyúlés nem a képviselők költségeinek fedezetére utal- miután a frakció lemondott erről az összegről, hanem megy a pártkasszába- gyakorlatilag mint pártfinanszirozás, a megállapitott fejkvótán felül. És innen a kifizetés már nem is tartozik a nyilvánosságra, majd az évvégi pénzügyi beszámolóban megjelenik az "egyéb" ki nem részletezett kifizetések soron. Ügyes...Az ÁSZ meg majd megvizsgálja, ha engedélyt kap rá a fideSS elnökétől.
jáger laszló
Kövér út a házelnök úgy érzi hogy ez az ellenzéknek feltétlenül kijár!!
Csak ennyi
barátilag J.L.
kereső
@KisTehen: Nem ugyanazt az irodát barom, csak ugyanazon épületben. Mond , gondjaid vannak a magyar nyelv értelmezésével? Ajánlom , hogy keress fel egy alsó tanitót, éés kezdj el tanulni, hátha egyszer majd csak ökör is lesz belőled. Bár ahhoz még nemváltásra is szükséged lesz.
rakitics41
@KisTehen: Te röhögsz aki még egy cikket sem tud elolvasni és megérteni, Te lehet hogy már nem is Kis Tehén vagy hanem egy Nagy Marha?A cikk utolsó részében bene van, hogy nem a pártok bérlik az iroda helységet, hanem más és a bérléshez, a bérleti díj megállapításához nekik semmi közük!Na most röhög Papuskám, de magadon!
vacsi
@Maccska: Legalábbis, nagy a valószínűsége.
csak úgy....
@Maccska: akkor hol van a dk. elleni följelentés? neked mint magyar állampolgárnak kötelességed följelenteni a dk.-t és nem csak itt pofázni! vagy te a ferkóval is leszopós ,kinyalós viszonyban vagy?
csak úgy....
@Maccska: jelentsd föl öket,ne csak a pofádat jártasd te seggfej! hiszen te mindent tudsz ... :)
kereső
@KisTehen: 10:33 Milyen képet? Gyurcsányt, vagy a 24.hu-n a parlamentit?
Egyébként az irás aztat mongya:" A lista alapján a legdrágább irodákat a...", elhiszem, hogy gondod van az egyes szám, és a többes szám értelmezésével, hiszen te egymagad vagy féltucat az ökör mértékegységben.
kereső
@Maccska: Milyen pénzt? Azt amit az országgyúlési hivataltól kap?? Nem akkor beszélünk pénzmosásról, ha nem ismert az azt adó pénz személye/kiléte, és nem ismerhető meg a pénz származása - és ezt a pénzt legalizálják egy valós tevékenységgel. ???Itt a pénz származása ismert. Talán nézz utána, hogy mi-mit jelent.
Szól ez @vacsi-nak is, aki boldogan csatlakozott egy baromsághoz.
kereső
@Maccska: Na, akkor ragozd el - mi is az még!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 09:16
Buta orbán pöcsét szopó díszhüly tehen.Egy törvénnyel az egész irodabérlést megkellett volna már régen szüntetni.Mért nem sikerült a trampli sapkás gazdádnak felhatalmazást adni erre a bátoraknak.
Szóval tudod ahogy szokták.Hajnal kettő körül benyújtják.Reggel meg aláírja agazdád.Tudod vészhelyzet van (szerintük),megteheti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.