A Magyar Újságírók Országos Szövetsége üzent Csák János miniszternek, miután az jóváhagyta a Mi Hazánk kezdeményezését, és kitiltották a kiskorúakat a Nemzetközi Sajtófotó Kiállításról.

Célkeresztbe került Csák János – „Első szóra bedőlt egy politikai hecckampánynak” Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás/Facebook

Ahogy mi is megírtuk, Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák Jánostól a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt. Csák János a beadvány nyomán L. Simon László főigazgatóhoz fordult, majd a múzeum szigorította a kiállítás megtekintésének szabályait, hogy kiskorúak ne nézhessék meg. Ennek kapcsán adott most ki egy közleményt Csáknak címezve a MÚOSZ – vette észre a hvg.hu.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) tiltakozik Csák János miniszter döntése ellen, amellyel megtiltotta, hogy a World Press fotókiállítást a 18 évnél fiatalabbak látogathassák. Egy politikai hecckampánynak szinte első szóra bedőlve, a kormány egyik tagja megfosztott minden 18 évnél fiatalabb magyar állampolgárt attól, hogy megtekinthesse a világ legrangosabb fotókiállítását, amely egyébként a világon mindenütt szabadon látogatható

– írja közleményében a szervezet.

A MÚOSZ erről azt írja: „A Mi Hazánk politikusa már korábban jelentős példányszámnövelést ért el azzal, hogy bedarált egy – szerinte a homoszexualitást népszerűsítő – könyvet.”

Hozzáteszik: „A MÚOSZ nem álszent, és nem gondoljuk, hogy a Fülöp-szigeteki meleg idősotthon lakóit bemutató fotósorozat megnézése után bármelyik látogató kedvet kapna nemi identitása megváltoztatásához. De nem ez a hely és alkalom a törvényről újra nyitni a vitát, pedig látható, több az okozott kár, mint a remélt haszon. A MÚOSZ most az eljárás módszere és üzenete miatt tiltakozik.”

Úgy vélik:

A melegellenes kampányok eszközévé vált a kormány. Már a művészet sem számít, elég egy kis provokáció, és beindul a tiltás, a cenzúra kormányzati gépezete

– zárul a közlemény.

Forrás: hvg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ez a túró dóri párt is csak a "túlképzett" shikariknak való...
szegfue
Az emberi hülyeség határtalan!!
A World Press Photo pályázat 1955. óta létezik, ahol 10 tagu zsüri itéli oda a dijakat. A nyertesek müveiből 40 országon keresztül "vándorol" ez a kiállitás és évkönyv is készül belőle 6 nyelven. Na most ezt "birálja" felül: Duró Dóra és Csák János, akiknek talán fogalmuk sincs miről is szól ez a kiállitás?!:((( Egyébként meg szép számmal vannak az évenkénti dijazottak között magyarok, és akiknek némelyike többször is nyert.
Menőmanó
@Shikari: Még szerencse, hogy a világ nem ilyen bárdolatlan tahókból áll amilyen te vagy.
csak úgy....
@Shikari: tibim ,akkor búcsuzzunk el, remélem nem fog fájni mikor téged darál a dóri,te buzipropagandista !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.