15 százalékos emelésről írt Hollik István. Mutatjuk, hogy forintban ez mennyit jelent.

Hollik István belengette a decemberi minimálbér-emelést – Ennyivel nőhetnek a fizetések

Hollik István Kép: MTI/Máthé Zoltán

Még idén 15 százalékkal emelkedhet a minimálbér

jelentette be Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója csütörtökön közösségi oldalán.

Czomba Sándor, a gazdaságfejlesztési minisztérium államtitkára a napokban beszélt arról, hogy a minimálbér 15 százalékkal, míg a bérminimum 10 százalékkal emelkedhet – idézi fel a mostani bejelentés nyomán a 24.hu. A munkaadók és a munkavállalók közötti tárgyalásokon szó volt egy 100 ezer forintos egyszeri bérkompenzációról is, mely helyett Czomba szerint a kormány a decemberre előrehozott emelést támogatta.

A lehetséges 2023-as átlagos infláció valószínűleg 17,9 és 18,7 százalék közé esik a Portfolio.hu egy nemrégiben készült, hosszabb elemzése szerint. Ha valóban így lesz és Hollik bejelentése is igaznak bizonyul, akkor a minimálbér nem emelkedik annyival, mint amennyivel kevesebbet érnek a fizetések.

Mennyi lesz a minimálbér?

15 százalékos emelés után a minimálbér összege bruttó 232 ezer forintról 266 800 forint lesz

– írja a 24.hu. A – kedvezmények nélkül számolt – nettó összege 154 280 helyett 177 500 forint lesz. A garantált bérminimum bruttó 296 400-ról 326 040 forintra, a nettója 197 106 forintról 216 800 forintra nő decembertől.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Sakk Matt: 19.05: A 13.havi nyugdíj messze nem fedezi a bőven alulkalkulált nyugdíjemelést! És az évvégi korrekció (ami szintén csak vakítás) egyrészt alacsonyabb a valósnál, másrészt kamatmantes hitelezés 9-10 hónapig!
Se korrekt emelés, se tisztességes elszámolás! Szerinted neked is ezt kell majd kapnod?
Sakk Matt
@namihami: Én nem az állami nyugdíjjal kalkulálok :) Nem vagyok én hülye!
namihami
@Maccska: 19.44: És annak a csődhelyzetnek az előidézését és esetleges eljövetelét éppen kedvenc Vezéretek aktív közreműködésének köszönhetjük! Az eddig felvett EU-s pénzek ""megmentésével"", a jelenleg nem érkező összegeknek, miáltal egyenes uton vagyunk az ország Kínának és Oroszországnak való totális kiárusítása útján! És nemcsak anyagi, de természeti lerohasztása is sikeresen folyik!
""De jó, hogy ezt én (talán) már nem élem meg!""---Hofi után szabadon!
namihami
@Sakk Matt: 08.12: Akkor egyszerűen kidobod a pénzedet az ablakon? Mert ezzel azt csinálod! Egy élet munkájának és befizetésének minimum elvárható célja lenne egy tisztességes(!!!) öregkor biztosítása! Vagy ezzel nem értesz egyet?!?!
kereső
Mostan akkor szeretném olvasni a "húgyagyú" illiberálisok hozzászólását, hogy a béreket nem a kormány emeli, hanem a vállaltok- mint azt tették Dobrev Klára gazdasági programjának ismertetésekor.
Sakk Matt
@namihami: Miért dobnám ki? Csak amit kapok majd, az a töredéke annak, ami elég. Muszáj előre gondolkodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.