Ugyan most Olaszországban tombol a Ciarán, de itthon is miatta szakad az eső.

Tíz embert már megölt a gyilkos vihar, Magyarország sem ússza meg szárazon

A Ciarán nyoma Olaszországban. Kép: Federico SCOPPA / AFP

Tízre emelkedett péntek reggelre a Ciarán vihar áldozatainak száma – derül ki a különböző országok hatóságainak jelentéseiből. A vihar az Egyesült Királyságot érte el először, majd – mint írtuk – letarolta Nyugat-Európát. Most Olaszországban pusztít:

Ötre emelkedett azoknak a száma, akik a szélviharban veszítették életüket a közép-olaszországi Toszkána tartományban.

Két ember meghalt a Firenzétől mintegy 25 kilométerre északnyugatra fekvő Montemurlo településen, ahol egy folyó kiáradt. Egy harmadik a toszkán tengerparton fekvő Rosignanóban halt meg. Egy idős házaspár akkor veszítette életét, amikor járművük alatt beomlott egy híd, és egy folyóvá duzzadt patak magával sodorta őket. Az áldozatok mind idős személyek. Eugenio Giani tartományi elnök azt mondta a viharról:

Soha nem tapasztaltuk, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi eső esett volna.

Magyarország sem ússza meg szárazon

A Ciarán hidegfrontja Magyarországon is hullámokat vet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteki posztjából. A front az Alpok térségében behullámzott, hatására kiterjedt csapadékrendszer alakult ki tőlünk délnyugatra, nyugatra.

Az ország nyugati felén jelenleg szinte mindenütt esik az eső. A csapadékzóna kelet felé helyeződik, így a keleti országrészben is szükség lesz ma az esernyőkre. Bár – teszik hozzá – az ernyő lehet, hogy délkeleten, a viharos szélben nem sokat fog érni.

Forrás: MTI, Országos Meteorológiai Szolgálat / Facebook

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.