Nem lehetünk elég hálásak Pásztor Istvánnak, aki összebékítette a magyarokat és a szerbeket, megmutatta az utat, amelyen a két nép együtt haladhat – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, Szabadkán, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének temetésén mondott búcsúbeszédében.

Orbán: Megtörten és zavartan állunk itt
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének búcsúztatóján a Bajai úti temetőben Szabadkán 2023. november 4-én.  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Nomen est omen, mint pásztorát vesztett nyáj, úgy állunk most itt, lehajtott fejjel és nehéz szívvel, szerbek és magyarok, anyaországi és külhoni magyarok

- mondta Orbán Viktor a szabadkai Bajai úti temetőben tartott gyászszertartáson, hangsúlyozva: Aleksandar Vucic szerb államfővel közösen búcsúznak a vajdasági magyar politikustól.

Megtörten és zavartan állunk itt Vucic elnök úrral, a szerb és a magyar népet képviselve, egy magyar férfi koporsója fölött, aki egybekovácsolt bennünket és összebékítette népeinket, amiért nem lehetünk elég hálásak neki

-fogalmazott.

Érezzük a ránk hagyott politikai örökség súlyát, közép-európaiaknak vagyunk, ezért pontosan tudjuk, milyen könnyen lesz a barátból ellenség, és milyen ritka dolog ezen a vidéken, hogy a korábbi ellenségek barátokká váljanak – jelentette ki. Emlékeztetett: tízegynéhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy a két ország, a két nép mindenben számíthasson egymásra, ma viszont már az lenne az elképzelhetetlen, hogy "ne osztozzunk egymás örömében és fájdalmában".

Pásztor István volt az első, aki nem csak remélte, és nem csak hitte, hogy ez így is lehet, hanem tett is érte: megmutatta nekünk az utat, amelyen a szerbek és a magyarok együtt haladhatnak, ahogy azt a két nép sorsközössége ésszerűen indokolja

- mondta Orbán Viktor.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Összezavarodott a birkanyáj? Ugyan, majd fényes vezérlő csillagunk újfent megmutatja az utat. Nem kell itt a fájdalomtól lesújtottat játszani, álságos a komédia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Itt zavartan áll.
Putyin előtt zavartan ült.
Orbán viktor egy zavart ember mindegy,hogy ül vagy áll.
jáger laszló
Helyesen így hangzik
+fogyva bár,de törve nem...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Giovanni Alba
Összezavarodott a birkanyáj? Ugyan, majd fényes vezérlő csillagunk újfent megmutatja az utat. Nem kell itt a fájdalomtól lesújtottat játszani, álságos a komédia.
Néro2
Mondjuk te mindig zavartan állsz Röfi.
Zavarodottan.
gina
Te és megtörten hahahahha idióta zsiros primás...
namihami
Ennyiért én is megpróbáltam volna ""békíteni"" !
Drága ""béke"" volt ez és biztos akad majd újbékítő is! Ennyiért???
(csak mellékesen: nem tudok haragosomról)
Clavigo
A " zavartság " ,,látszik rajtad a legjobban ,More... a kb. 80 kiló túlsúlyodon kivűl ... Fordulj fel...(!)
balos
Akkor miért lőnek a csend--őreinkre a szarbiai hamászos fiúk is?
verőce21
A búcsúzkodás "a leglehetségesebb lehetetlen" mert az ember sose akar elbúcsúzni, de szép (és politikailag hasznos) búcsúbeszédek hangzottak el.
Nyugodjék békében!
gina
@Dinkaindián: Hahahaha igaz,,de inkább egy vágóhidra készülö mangalica
simmering73
"Alighogy hazareppent a türk maffiaállamok asztanai szeánszáról, Júdás Viktor egyből a Délvidék felé vette az irányt és a másik nacionalista, Moszkva-barát, korrupt haverjával, Aleksandar Vučić szerb államfővel kézen fogva eltemették Pásztor Istvánt. Isten bocsássa meg a bűnömet, de nem rendelkeztem elmélyült tudással arról, hogy ki is volt ez a nagy harcos, aki sajnálatos módon a narancssárga vadászmezőkre távozott. Mert állítólag az volt: harcos. És társ. Harcostárs."
kolozsvaros.com/2023/11/06/amikor-a-gerenda-eltorik-akkor-szokott-leszakadni-plafon/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.