A Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumán múlt hét csütörtökön folytatódott a kirúgott tanárok pere.

Bujkál bírósági tárgyalása elől a karinthys tanárokat kirugdosó tankerületi vezető – komoly büntetést ígértek be neki

Rábel Krisztina tanárokat kirugdosni szeret, a törvény előtt felelni a tettéért már kevésbé. Forrás: Pixabay

Most a Karinthy Frigyes Gimnáziumból kirúgott tanárokat és a Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjét, Rábel Krisztinát idézték be a bíróságra.

2022 szeptemberében a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai közül többet is kirúgtak polgári engedetlenség miatt, rendkívüli felmentéssel. A tanárok bírósághoz fordultak, mert álláspontjuk szerint jogellenes, diszkriminatív, aránytalan és szabálytalan volt az elbocsátásuk.

Szerda reggel a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumán folytatódott a Karinthy Frigyes Gimnáziumból elbocsátott oktatók perfelvételi tárgyalásának sorozata – írja a Blikk.

Az április 13-ai fordulón Halász Krisztián bíró felajánlotta az egyezség lehetőségét a feleknek. A felperesek ajánlata úgy szólt, amennyiben létrejön az egyezség, a sérelemdíjtól, a kamattól és a perköltség igényétől elállnak, a végkielégítésre és a felmentési díjra ugyanakkor továbbra is igényt tartanak

A Belső-Pesti Tankerületi Központ jogi képviselője, Szikora Gábor azt állította, nincs felhatalmazása arra, hogy az egyezséget elfogadja, így az végül nem is jött létre, tehát a folytatásban a tanárokat külön-külön is meghallgatták.

A mai tárgyalásra az egykori karinthys tanárok (Horváth Brigitta, Nemes Mária, Velényi Dóra, Ősi Judit, Rábai János és Pfeiffer Norbert) mellett az őket kirúgó tankerületi vezető, Rábel Krisztina is be lett idézve, a Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetője azonban nem jelent meg.

Rábel Krisztina a távollétét előzetesen nem igazolta, Halmos Szilvia bírónő a tankerületi vezető jogi képviselőjétől szerette volna megtudni, ügyfele miért nem jött el.

Szikora csak annyit mondott: nem kapott idézést a tárgyalásra, egyéb információja nincs – írja az Index. Halmos Szilvia ez után közölte, az idézés márpedig szabályszerű volt.

Nem tudunk eltekinteni Rábel Krisztina személyes meghallgatásától, a pénteki napra is beidéztük, remélem, hogy akkor eleget tesz a kötelezettségnek

– mondta Halmos Szilvia, aki hozzátette, miután bíróváltás volt, a korábbi három tárgyaláson még nem ő vitte ezt az ügyet, szeretne egy vonalat húzni, és arra kérni a két felet, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, a tárgyalás a lehető leghamarabb lezárulhasson.

A bírónő megjegyezte:

Ebbe nem fér bele az, hogy valakit idéznek, és nem jelenik meg, ahogyan az sem, hogy a felperesek nem tartanak be bizonyos határidőket. Utoljára kérem, hogy ennek a gyakorlatnak legyen vége, máskülönben kénytelen leszek eljárásjogi szankciókat alkalmazni.

A következő tárgyalás pénteken lesz.

Forrás: Blikk, Index
Fotó: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Vaj van a füle mögött!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Gyáva a szentem, lelkem! Hatalma tudatában hozott rendelkezéseket, de megvédeni már nem tudja. Nem akar szembenézni az elküldött tanárokkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.