Ádám idén év elején etikai vizsgálatokat kezdeményezett, miután egy befolyásos családból származó hallgatója annak ellenére vizsgázhatott le az egyik tantárgyból, hogy előzőleg nem teljesítette a félév során előírt tantárgyi követelményeket.

Így magyarázza a NER-es diákkal kivételező Corvinus az ügyet kirobbantó tanár kirúgását

Ádám Zoltán rendszerátmenetek közgazdaságtanát kutatja, pl. a Harvardon is. Forrás: Youtube

A vizsgálatok első fokon elmarasztaltak, másodfokon felmentettek három egyetemi vezetőt, köztük az akkori rektort, Takáts Elődöt.

A Corvinus a 444-nek adott válaszában így magyarázkodott az oktató kirúgásáról:

a Corvinus egyetem minden esetben a jogszabályok maximális betartására törekszik, világos, valós, okszerű és jogszerű döntéseket hoz.

Ezek után az általuk kirúgott oktató személyiségi jogaival takaróznak, amennyiben az egyes munkavállalókra vonatkozó foglakoztatási információk a hatályos jogszabályok értelmében személyes adatok, ezért ennél bővebb információt sajnos nem közölhetnek Ádám menesztéséről.

Ádám Zoltán mondvacsináltnak tartja kirúgásának indokait. Úgy gondolja, szerettek volna tőle megszabadulni azért, mert felhívta a figyelmet az egyetem vezetésének felelősségére. A Telexnek elmondta, hogy elbocsátását azzal indokolták, hogy Ádám szerintük nem működött együtt egy, az egyetem által az etikai eljárásokkal összefüggésben indított eljárás során. Ádám arról is beszélt, hogy az indoklásban emellett az is szerepelt, hogy az egyetem döntéshozói szerint Ádám „nem megfelelő hangnemet” használt egyes vezetőkkel szemben, és igyekezett „lejáratni” az egyetem vezetését az egyetemi nyilvánosság előtt.

Forrás: 444
Fotó: Youtube

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem az a bűnös, aki befolyásos szülők hülye gyerekét sutyíba levizsgáztatja, hanem aki erre felhívja a vezetés figyelmét! Vagy ők rendelték el a külön vizsgáztatást??? Ezek után remélhetőleg a hülye gyerek "summa cum laude" diplomát kap, már várja egy jó állás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Emlékeztek még Gyurcsány fiának az érettségijére?...
Nessy
Nekem Deutsch Tamás diplomája jutott eszembe, akit már várt a miniszteri bársonyszék!
Nessy
Tény, hogy ilyen volt, van, lesz. De másképp kezelték. És senkit nem rúgtak ki! Talán értelmesebb vezetők voltak?
lampa laz
A többi tisztességesen tanuló diákkal szembe ezt kellett tennie a tanárnak. Azért az elég undorító, h egy szülő fenyegetéssel szerezzen érvényt a gyerekének, mert ő milliomos/milliárdos és ezzel próbál visszaélni meg, h a hatalom kegyeltje.
Eladott Ország
@vacsi: ma, 16 :25 ☺ Ott mi vót' Vacsika, meséljél már róla, hogy képben legyünk. Dr. Kolláth György alkotmányjogász szakvéleménye, Deutsch Tamásról :
uploads.disquscdn.com/images/24b5492f4460bc43dc3b4c27bcbaca5bdbb709b3c79498c50682989d6d9895fc.jpg?w=800&h=1078
vacsi
@Eladott Ország: Keresd meg a hírt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.