Ádám Zoltán a Budapesti Corvinus Egyetem volt docense szerint ő nem a hallgatóba, hanem az ügybe állt bele, mert „botrányos vizsgáztatás zajlott” a Corvinuson.

Már lejtmenetben van Orbán, de nem lesz könnyű leváltani – a Corvinusról kirúgott prof szerint

Ádám Zoltán az elvei miatt vitte végig a dolgot. Forrás: Youtube

Ádámot az üggyel összefüggésben kezdeményezett etikai vizsgálatai után rúgták ki a fideszes befolyás alatt álló alapítványnak átjátszott egyetemről. Az oktató a HVG-nek beszélt az itthon szerinte már kialakult autokrácia bukásának esélyeiről is.

Ádám Zoltán etikai eljárásokat kezdeményezett több egyetemi vezető – köztük a már csak volt rektor – ellen, amiért kivételeztek egy vizsgahelyzetben egy hallgatóval, akinek a családja jelentős Mol-részesedéssel bír.

Ádám Zoltán azt mondta, nem kereste az alkalmat arra, hogy etikai eljárást indítson, de „botrányos vizsgáztatás zajlott”.

Ami a diák személyét és befolyásos családját illeti, úgy fogalmazott: „Nem a hallgatóba álltam bele, hanem az ügybe. Azon gondolkodtam, hogy akarok-e olyan egyetemen tanítani, ahol mindez megtörténhet, és senki sem szól semmit. Arra jutottam, hogy nem.

Nem tartom magam különösebben bátornak, de néha valóban elmegyek a falig, ha úgy gondolom, nekem van igazam.

Kutatóként Ádám Zoltán a közgazdaság és a demokráciából autokráciává váló rendszerek kapcsolatát vizsgálja, a magyar helyzetről az interjúban azt mondta:

Nem lesz könnyű a rendszert leváltani, de egyáltalán nem lehetetlen. A rezsim lejtmenetben van, a kérdés az, hogy ezt mikor veszi észre a társadalom.

Forrás: hvg
Fotó: Youtube

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Pontosítok némileg, már lejtmenetben van az ország.

És szorul a hurok a kaka nyaka körül. Gyerünk fideszpatkányok, ugrás. Aki marad lemarad.
Peller Anikó
Pontosítok némileg, már lejtmenetben van az ország.

És szorul a hurok a kaka nyaka körül. Gyerünk fideszpatkányok, ugrás. Aki marad lemarad.
Aki Én
@Philip Marlowe: te neg ostoba, szarkeverő, sötét suttyó.
Pági
Néhány hozzászóló olyan kulturált módon anyázza egymást, hogy azt már tanítani kéne. Persze a cikkhez semmi mondandójuk nincs, nem is azért vannak itt. Szégyen!
pultosjocó
sajnos ez a társadalom sose...míg a krumpliért megvehető,analfabéta cigóknak, meg a négyelemis nyuggereknek szavazati joga van ,addig a puhos nyugodtan aludhat...ezt a rezsimet választással nem lehet elzavarni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.