Néhány hét alatt két válságtanácskozást is összehívtak az újbudai Szent Imre Kórházban kialakult szakorvoshiány miatt, az intézmény nőgyógyászatán már olyan kevesen dolgoznak, hogy nem tudják ellátni az ügyeleteket.
Válságtanácskozást hívtak össze az újbudai Szent Imre Kórházban kialakult szakorvoshiány miatt

Fotó: MTI/Soós Lajos

A HVG360 információi szerint az osztály dolgozói többször is jelezték, hogy nincsenek elegen a stabil működéshez, érdemi megoldás azonban egyelőre nem született az ügyben.

A napokban már odáig fajult a helyzet, hogy ügyeleti időben nem volt szülész-nőgyógyász az osztályon, így több beérkező pácienst is át kellett szállítani másik intézménybe. Az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) a Hvg360-nak megerősítette, hogy az intézmény „lemondta az akut esetek felvételét”, a „betegutak szervezéséről” pedig a bejelentés után az OMSZ gondoskodott.

„Az elmúlt hónapokban öt szülész-nőgyógyász szakorvos és hat rezidens egészségügyi szolgálati jogviszonya szűnt meg. Két szakorvos jelenleg a felmondási idejét tölti, két kollégánk pedig szülési szabadságra megy”

– válaszolta a lapnak az Okfő. A válasz szerint azóta is folyamatosak az egyeztetések, az ellátás biztosított, a problémát pedig helyettesítő szakorvosok átirányításával oldanák meg. Azt írták, a „a budapesti vezető kórházak támogató együttműködésükről biztosították” a Szent Imrét.

Forrás: Telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pultosjocó
Fülöpke...ez is felújított épület...csak a lényeg, az orvos hiányzik belőle,te fidesztahó...!
Nessy
@pultosjocó: Meg a szülésznő, egyéb szakdolgozó! A szülésznők egy idióta rendelet miatt munkaidő után nem lehetnek a szülőszobában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.