Egy hónap alatt 222 milliárd forinttal nőtt az államháztartás hiánya, így az éves hiány már 3487,6 milliárd forintnál tart – közölte a Pénzügyminisztérium.


Már 3487 milliárd forintnál jár az államháztartás idei hiánya
Fotó: Pixabay

A hvg.hu cikke szerint a kormány éves hiányterve eredetileg 3400 milliárd forint volt, de amikor október elején már lehetett látni, hogy ez tarthatatlan, megemelték a hiánycélt, most épp 3900 milliárddal számolnak.

A PM azt is közölte, hogy idén eddig 16,7 százalékkal több adó- és járulékbevételt szerzett az állam, mint tavaly január-októberben – vagyis ahhoz képest, hogy mennyire drágul minden és hogy a hivatalos számok szerint mennyivel nőnek a bérek, nem fizettünk be sokkal több adót és járulékot a vásárlásaink és a munkánk után.

Az EU-s programok előfinanszírozására az állam 2151 milliárd forintot fizetett ki, viszont eközben csak 1191 milliárd forint uniós bevétel érkezett a költségvetésbe.

Forrás: hvg.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
A hiány megy előre, nem hátra!
Mi meg tönkre...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ami meg még e fölött lesz, azt majd összedobják a hülyemagyar maffiahívők, elvégre nekik, a szavazataiknak köszönhetjük hogy ez a dilettáns, tolvaj, hazug, hazaáruló banda itt ül a nyakunkon.
Dr. Proktor
A hiány megy előre, nem hátra!
Mi meg tönkre...
Yoda69
Tudnak urizálni a fideSSes moszkovita elvtársak.
Dr. Proktor
@puszt: Hiszed vagy tudod? Nagy különbség...
kereső
És ebben nincs benne az MNB várható 1800-2300 milliárdos hiánya- ami ugye most prolongálva lesz 5 évre, de egyszer majd csak ki kell azt is fizetni "valakinek".
puszt
„Soha még 1x Gyurcsány éra!!" Én úgy érzékeltem, h ezzel @sgl a Fideszt savazza, és az én a gúnyosnak szánt bejegyzésemmel csak rátettem egy lapáttal...
Sajnálom, ha nem jött át, (lehet, h miattam).
Dr. Proktor
@puszt: Csak a tények! Gyurcsány legrosszabb végkorában vagy 80 milliárd volt ami most 222 milliárd a NER "fénykorában"!
Ez nem a fellendülés iránya, inkább a szakadék felé mutat...
Néro2
Nincs semmilféle hiány !
Meg van az mind kiscsaládnál meg a szomszédnál kuszaszemnél meg a fajtársaknál ,csak szólni kéne mint a rabbinak a viccben.
Tegyék vissza.
Mondjuk pár rőf kötél felmutatása nagyban gyorsítaná a visszatételt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.