Kiderül, hogy miért vitték el az Audi-szakszervezet két elnökségi tagját.

Óriási sikkasztási botrány az Audi szakszervezeténél – Így játszották át a százmilliókat a vezetők

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az ügyészség indítványozta az Audi-szakszervezet két elnökségi tagjának letartóztatását, akiket csütörtök reggel bilincsben vittek el az Audi Hungária Független Szakszervezet bizalmi értekezletéről.

A két elnök ellen most különösen jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak. Bár az ügyészségi közlemény nem nevesíti, de az érintett autóipari cég a győri Audi

- számol be a Blikk.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség letartóztatásra tett indítványt egy autóipari cég érdekképviseleti szervének két elnökségi tagjával szemben a különösen jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban.

A megalapozott gyanú szerint az egyik elnökségi tag 2019. évben létrehozott egy Kft-t, melynek egyszemélyi tulajdonosa és ügyvezetője lett. A gazdasági társaság a létrehozását követően két év alatt 536.892.500 forint értékben állított ki fiktív számlákat az érdekképviseleti szerv felé, melyek mögött valós tevékenység nem húzódott. A számlák ellenértékének kifizetését az érdekképviselet részéről minden esetben maga a terhelt teljesítette a saját ügyvezetése alatt álló cég felé.

A terhelt cége egyéb számlázási, üzleti kapcsolattal nem rendelkezik, kizárólag az érdekképviseleti szervvel áll gazdasági kapcsolatban, így megalapozott a gyanú, hogy a terhelt az autógyártó cég érdekképviseleti szerve vagyonának megszerzése céljából hozta létre.

A férfi az érdekképviseleti szerv beszámolóit több esetben ellentmondó tartalommal maga nyújtotta be a bíróságra. A beszámolókat könyvvizsgáló nem vizsgálta, holott az kötelező lett volna.

A gyanúsított az elkövetési idő alatt tíz ingatlant vásárolt, melyeket az eljárásról való tudomásszerzését követően testvérének ajándékozott. Kilenc ingatlanra ennek ellenére zár alá vételt rendeltek el.

A másik elnökségi tag igazolható jogcím nélkül 60.397.338 forintot vett fel készpénzben az érdekképviseleti szerv bankszámlájáról, mely összeg egy részét befizette a saját bankszámlájára, más részét online szerencsejátékra költötte.

Az ügyészség álláspontja szerint mindkét férfival szemben megállapítható a szökés-elrejtőzés veszélye, emellett részükről tartani kell az eljárás nehezítésétől, továbbá a bűnismétlés lehetőségét is szükséges megakadályozni, ezért a terheltek letartóztatására tett indítványt.

Forrás: Blikk.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Hát ez a szakszervezet sem fog + dicsőülni ezek után az 7 szentség!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.