Szeptember 1-jén meglepő események zajlottak Győrben, amikor őrizetbe vették a város rendőrkapitányát – írta meg az RTL.

Hivatali visszaélés miatt tartóztatták le a győri rendőrkapitányt

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség szeptember 1-jén vette őrizetbe a győri rendőrkapitányság vezetőjét, mivel hivatali bűncselekmények gyanúja merült fel vele szemben. Az RTL jelentése szerint a rendőrkapitányt a munkahelyéről vitték el a főügyészség munkatársai .

A rendőrfőnök 1992 óta szolgált a győri városi rendőrkapitányságon nyomozóként, majd áthelyezték a megyei rendőrkapitányságra. 2015-ben pedig a győri rendőrkapitányság élére került, ahol hosszú éveken keresztül vezette a helyi rendőrség munkáját.

Az ügyész, aki a híradónak nyilatkozott, elmondta, hogy amikor egy rendőrt hivatali bűncselekményekkel gyanúsítanak, az általában hivatali visszaélést jelent. A hivatalos személyeknek ugyanis tilos jogtalan előnyt szerezniük, hivatali kötelességeiket megszegniük, hatáskörüket túllépniük vagy hivatali helyzetükkel visszaélniük, melyek súlyos jogi következményekkel járhatnak, akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.

Az eset miatt a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőre ígért bővebb tájékoztatást az ügy részleteiről. A rendőrkapitány hirtelen őrizetbe vétele és az ellene felmerült vádak mindenképpen megrázták a helyi közvéleményt, mert a kapitányt a szabályokat tisztelő rendőrnek ismerték.

Forrás: RTL

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
2 eset lehetséges:1Nem volt korrumpálható,így útban volt a sanyinak!
2Korrupt volt,de nem adta le a %ot!
jáger laszló
Ez + mit jelet azonkívül,hogy semmit konkrétan!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
"a kapitányt a szabályokat tisztelő rendőrnek ismerték."
Ez bizony főbenjáró bűn lehet a fideszes miliőben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.