Inkább arról lehet szó, hogy elszegényedtek az emberek.

Orbán a saját sikerének tartja az infláció csökkenését, de az elemző szerint közel sem erről van szóOrbán Viktor/Facebook

Emlékezhetünk rá, hogy a a kormány egyik legfontosabb gazdasági ígérete erre az évre az volt, hogy év végére két számjegy alá csökken az infláció. Nem meglepő tehát, hogy most, hogy ez sikerült, Orbán Viktor miniszterelnök a saját mellét veri – pedig az RTL Híradónak nyilatkozó elemző szerint ez elsősorban nem neki köszönhető.

A szakértő szerint az árszínvonal vártnál gyorsabb csökkenésének oka, hogy az emberek már nem tudnak annyit költeni, mint korábban, és a háztartási energiával is spórolni kezdtek.

Kétségtelen, hogy októberben valamivel már olcsóbbak voltak az élelmiszerek a Központi Statisztikai Hivatal szerint, mint egy hónappal korábban. Az infláció tavaly októberhez viszonyítva 9,9 százalék volt, azaz átlagosan ennyivel nőttek az árak 12 hónap alatt. Ez a vártnál jobb adat, aminek az elemző szerint az az oka, hogy az emberek az energiával és az élelmiszerrel is spórolni kezdtek. Beke Károly, a Portfolio elemzője elmondta:

Ez részben a fogyasztás jelentős visszaesésnek köszönhető, tehát azzal, hogy eltűnt a kereslet, nem nagyon tudnak már árat emelni a cégek. A fogyasztók gyakorlatilag jelezték a cégek felé, hogy nem tolerálják a további áremelkedést.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádiónak beszélve elmondta, hogy a kormány sikerének könyvelte el az eredményt.

Miután a jegybank erejét meghaladta az infláció elleni küzdelem, ezért a kormány vállalta, a jegybank helyett, mellett – legyünk udvariasak, inkább mellett – egy számjegyűvé fogja visszavágni az inflációt az év végére. Három dolgot vállaltunk a gazdaságban, mind a hármat teljesítettük

– jelentette ki.

Forrás: rtl.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
az is 0rbán dicsöségei közé tartozik, hogy sikerült neki elbutítania és látás,gondolkodás képtellenné tenni a szószátyár @Maccska: nevü senkiházit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Maccska: Te hülye ki nem akar eurót? Hát a tilinkó eszű fitymasz! Azé mert így lehet sokat lóóóópni. Fordítví ültök a szamáron, csak a farát nézitek azé.
mekkelek
Tehát az EU bajnok Orbán infláció Orbán sikere.. igen, valóban az, ő a felelőse ő tehet róla.
Itt most fordult egyszámjegyűbe és pezsgőt bontanak, bezzeg a hanyatló nyugaton 2,5%… sosem érnek utol minket.
balos
@mekkelek: Megint lebukott a geci!Minden "siker" az ö "tehetsége" és minden rossz a világiak bűne!Na akkor akinek van türelme az sorolja fel a,hogy milyen sikerei vannak a öszarság felségnek,mert ilyet még nagyitóval sem látok!Legfeljebb az lát ilyet aki a seggében keresgél!SZART!
namihami
Miért ne tarthatná a saját sikerének?!?! Hiszen azt mondta, hogy egyszámjegyű lesz és annyi is lett! A KSH pedig csak bólinthatott a parancsra! Roma locusta, finita causa!
Hogy a kasszáknál némileg más a helyzet? Kicsire nem adunk! A hivatalos(!!) egyszámjegyű lett!
namihami
@sgl: 10.37: Bocs, de az ""egyszámjegyű"" kifejezést és a 9,9-et én a Nagy Államférfitól hallottam!
Klasszikusokat pedig (ugyebár) csak szó szerint! Még akkor is, ha baromság!
namihami
@sgl: 10.58: Sőt, a matematika szerint mégcsak nem is kettő, hanem három, mert a tizedesvessző is egy számjegy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.