Inkább arról lehet szó, hogy elszegényedtek az emberek.

Orbán a saját sikerének tartja az infláció csökkenését, de az elemző szerint közel sem erről van szóOrbán Viktor/Facebook

Emlékezhetünk rá, hogy a a kormány egyik legfontosabb gazdasági ígérete erre az évre az volt, hogy év végére két számjegy alá csökken az infláció. Nem meglepő tehát, hogy most, hogy ez sikerült, Orbán Viktor miniszterelnök a saját mellét veri – pedig az RTL Híradónak nyilatkozó elemző szerint ez elsősorban nem neki köszönhető.

A szakértő szerint az árszínvonal vártnál gyorsabb csökkenésének oka, hogy az emberek már nem tudnak annyit költeni, mint korábban, és a háztartási energiával is spórolni kezdtek.

Kétségtelen, hogy októberben valamivel már olcsóbbak voltak az élelmiszerek a Központi Statisztikai Hivatal szerint, mint egy hónappal korábban. Az infláció tavaly októberhez viszonyítva 9,9 százalék volt, azaz átlagosan ennyivel nőttek az árak 12 hónap alatt. Ez a vártnál jobb adat, aminek az elemző szerint az az oka, hogy az emberek az energiával és az élelmiszerrel is spórolni kezdtek. Beke Károly, a Portfolio elemzője elmondta:

Ez részben a fogyasztás jelentős visszaesésnek köszönhető, tehát azzal, hogy eltűnt a kereslet, nem nagyon tudnak már árat emelni a cégek. A fogyasztók gyakorlatilag jelezték a cégek felé, hogy nem tolerálják a további áremelkedést.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádiónak beszélve elmondta, hogy a kormány sikerének könyvelte el az eredményt.

Miután a jegybank erejét meghaladta az infláció elleni küzdelem, ezért a kormány vállalta, a jegybank helyett, mellett – legyünk udvariasak, inkább mellett – egy számjegyűvé fogja visszavágni az inflációt az év végére. Három dolgot vállaltunk a gazdaságban, mind a hármat teljesítettük

– jelentette ki.

Forrás: rtl.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
az is 0rbán dicsöségei közé tartozik, hogy sikerült neki elbutítania és látás,gondolkodás képtellenné tenni a szószátyár @Maccska: nevü senkiházit!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tunes1106
Karácsonyi eszetlen költés lenyomja ,verik a mellüket majd januában hogy megcsináltuk! Majd az adó emelés a benzinben ugye brüccel soros majd elintéz mindent , és megint lehet majd valakire mutogatni! Birkák meg eszik a csorda mögül a szaros füvet!
pultosjocó
Qrva nagy siker,retek...háromszor magasabb mint az eu átlag...ezt még a debil szektásaid is nehezen veszik be...az a sz
pultosjocó
@pultosjocó: szerencséd hogy többségük félanalfabéta kérődző...
ómió
Mindenütt az ellenkezőjét kell hazudnotok, efftársak!?
csak úgy....
0rbánnak csak a népbutításban ,szarkeverésben,lopásban,hazudozásban vannak hatalmas sikerei , máshoz nem is igen ért a faxi..
Eladott Ország
A román cigány geci az ország tönkretételét is nyugudtan a saját sikerének tekintheti gazdasági és politikai értelemben, továbbá egy évtized alatt sikerült a világban megutáltatni, lejáratni a magyarokat.
csak úgy....
az is 0rbán dicsöségei közé tartozik, hogy sikerült neki elbutítania és látás,gondolkodás képtellenné tenni a szószátyár @Maccska: nevü senkiházit!
Toller Béla
Abban egyetért a tanult emberek többsége, hogy ennek a kormánynak az infláció csökkenéséhez nincs, és nem is lehet semmi köze ! Az MNB intézkedéseinek teljes ellenszelet támasztottak, az inflációs pénzeket nem tartalékolták, hanem újra elégették...és ennek még mindig nincsen vége ! Egyedül a fogyasztás kényszerű csökkenése az, ami levitte az inflációt, illetve csak megfékezte, valamennyire !
kereső
Nem kell itt "bázishatásról" hadoválni- a bázis, csak egy viszonyszám. A "bázishatástól", még vigan lehetne 25%-os az inflációs ráta. Az, hogy nem igy van nem a bázishatás, és a kormány érdeme-hanem ahogyan az elemzők mondják, elfogyott a fizetőképes kereslet, az emberek reál jövedelmei drasztikusan csökkentek az elmúlt két évben.
És nincs mire "büszkélkedni", hiszen a tavalyi évi és az idei "átlag" infláció mintegy 34%-os pénzromlást eredményezett, azzal együtt, hogy a 2023-as átlag!!! inflációja meg fogja haladni mintegy 3-4 bázispottal a 2022-es átlag!inflácót. Az inflációs növekmény mértéke csökkent- nem az infláció.
Eladott Ország
Magyarországon inflációs célja nem a jegybanknak, hanem a KSH-nak van. A KSH a kormány alá tartozik, nem független szervezet, amit jól mutatott az, hogy októberben kirúgták a KSH-tól azt a főosztályvezetőt, aki 27 éven át felelős volt a gazdasági növekedés számításáért, mert most azt számolta, hogy recesszióba süllyedt a magyar gazdaság. A KSH a fogyasztói kosár összetételének alakításával a valóstól jelentősen eltérő inflációt tud számolni ha a kormány azt kívánja, ezért komolytalan és hamis a magyar inflációs adat, és emiatt a gazdasági növekedés adat sem valós. Én a 9,9 %-os infláció vagyok – Mennyi? – 30-nak nézel ki cula.
uploads.disquscdn.com/images/33ff5049d3c52ab74ed76ca454b5eab9d730e1966ab834f134eddc75fab23ab1.jpg?w=800&h
Peller Anikó
Orbán saját sikere az infláció bajnoki felreppentése. Mindenki fizeti de a teheneknek ez a siker, mert a viktor jó kormányoz. Ennyi aljas idiótát még nem látott a világ.
Eladott Ország
És mennyivel jobb lett volna, ha tényleg nem csinálnak semmit. Így is, úgy is "vágtató" inflációról van szó, ami tíz alattinak hazudva pont annyi, mintha 10,01-nak hazudnák! Az infláció azért csökkent mert már nem tudott tovább nőni miután elapadt a fizetőképes kereslet. A többi csak hanta-banda. Szeretném már látni ahogy ez a messiás , jövendőmondó prókátor elszáll a mennybe. Brüsszeli inflációt akarok! No és béreket. A dicső kormányunknak köszönhető, hogy nálunk volt, van és lesz a legmagasabb infláció az EU-ban. Na erre mondjatok valamit, hülye orbánista illibek! Munka van. Munkát maximum a magyar emberek végeznek. Ti meg szépen meglopjátok őket. Végül is fizikai értelemben az is munka. Qrva édesanyádat te Felcsúti Ramszesz!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/367690251_845404546957145_2011555450510338413_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=4UxxSC_WZOYAX_zpNNI&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBcrs8Os_7w8eNV7xRNIerSRGx3r4N5vgRikT9FsVWLSA&oe=65546AC5
Sakk Matt
Már nyáron mondták elemzők, hogy kvázi magától egyszámjegyűvé enyhül az infláció őszre-télre. Ez a Fidesz elbaszott gazdaságpolitikája ELLENÉRE is bekövetkezett. És még így is 3x akkora, mint a nyugatló hanyaton :P
Yoda69
A helyében inkább elbujnek szégyenemben. Meg mindig 3x-osa a magyar infláció az uniós átlagnak és legmagasabb az unióban.
Vegyen példát a portugál miniszter elnokrol és mondjon le. Pedig az kismiska Orbánhoz képest a kozvagyon ellopasaban.
Sakk Matt
@kereső: Így van. De majd jövőre megint belehúznak a NERtársak és ismét két..ha nem három számjegyű lesz a zinfláció;)

Régi vicc.
Kampányban egymásra licitálnak a jelöltek.
- Mi ötödével megemeljük a béreket.
- Mi viszont hatodával!
simmering73
Ez már az év elején borítékolható volt, hogy papíron egyszámjegyű lesz az infláció. Ami viszont tény, hogy míg év elején egy bevásárlás 10 ezerbe került, az mára már 15 ezer és afelett.
Clavigo
@Maccska: " nem infláció,hanem defláció van "... (??) A legkölzelebbi békemeneten ( napidij + szállás+ kaja ) már összekapaszkodhatsz Győzikével,,az első sorban...,( értelmiségiek..) A félhülye pataki majd dalol nektek ..
simmering73
"Mondhatnám, mondom is, hogy nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy, lipsik! Ugye hogy a Júdás Viktor beváltotta az ígéretét? Nesztek! Nem év végére, hanem már októberre 9,9% lett az infláció! Na ugye?! Ki nem ugrál örömében, az szarházi hazaáruló és aljas provokátor. Az a narancssárga hit gyülekezetét nem fogja megzavarni, hogy a tavaly októberi adathoz kell mérni ezt a számot, és érdemes hozzátenni, hogy az egy számjegy nem azt jelenti, hogy bármi olcsóbb lett, hanem hogy már nem 25 vagy 15 százalékkal drágább az élet, csak 9,9 százalékkal. Amellett, hogy az élelemiszerinfláció változatlanul két számjegyű, a mostani szinten utoljára 2022 áprilisában járt a magyar infláció. Ami még ennél is fontosabb, hogy a sokat szidott Nyugathoz képest így is több testhossznyi lemaradásban vagyunk: rajtunk kívül az Európai Unióban már mindenki korábban elérte ezt az egy számjegyű célt, vagyis a magyar inflációs siker még mindig az EU legmagasabb fogyasztói áremelkedését jelenti. Mondjuk aki nem a propagandának hisz és nem azt tekinti a saját maga számára mérvadó adatnak, annak bizony mostanság is kikerekedik a szeme, amikor bemegy a boltba vásárolni. Ezzel az erővel azt is kiabálhatták volna, hogy győztünk! Ahogy szokták. Aztán utólag mindig kiderül, hogy szó nincs róla."
kolozsvaros.com/2023/11/10/neki-nem-szamit-neki-nem-lesz-dragabb-az-elete-mint-john-mcclane-nek/
csak úgy....
@Maccska: te vagy 0rbánék legbutább botcsinálta ügyvédje! :) - szegény fidesz,hogy már ilyen seggfejekre van rászorulva mint te! te piszoku csóró lehetsz ha itt kell megkeresned a betevöd..
dr. prédikátor
elképzelen hogy az agymosott zombi birkák hogy örömködnek és tapsikolnak a cigány lókupecnek, miközben éhen döglenek és megfagynak!!!
Nessy
Olcsóbb lett a toronydaru, meg a LED tv, akcióznak az üzletek, a kormánytól függetlenül, így lelehet írni a 9,9 % eredményt!
csak úgy....
@Maccska: 13:45 tibim,szellöztess néha mert penészesedik a putrid oszt kibaxx a föbérlöd!
CsipkeRózsa
Orbán sikere, hiszen ő találta ki, hogy egyszámjegyű legyen, szót fogadtak neki!
tothjani
Az agybeteg Orbán rajongok pedig felháborodva keresik a 189 forintos ESL tejet a boltokban
gina
Aljas zsiros disznó ezt el kell távolitani a maffia bandájával együtt, és ez a szemét mutogatott az ellenzékre pedik ö maguk csak hazudni, csalni , lopni tudnak----- patkányok
rakitics41
Jellemzően a siker csak az övé, a kudarc az Gyurcsányé illetve másé!Hát nem így természetes?ilyennek ismertük meg Orbán Viktort!De miután ezt tudjuk róla, a kijelentéseinek ennyit is tulajdonítunk, azaz semmit!Hogy miért?Mert holnap éppen az ellenkezőjét mondja annak amit ma mondott.Ez az "elvhűség" jellemző a mi nagy és fényes tekintetű "Fejenagyunkra!"
Sámannus
Úgy könnyű kifosztani a lakosságot, és még dicsexik is vele, má rég menekülnie kéne a kötél elől. Bokros ennek a tizedéért lett kitagadott. Ki ja fax nem szólt még ennek a foschtalicskának, hogy ácsi köpcös mert dróton dzsal a petró. Előbb elbaszod majd dicsexel? Hát az meg xar, aki nél nincs is inflácijÓ
simmering73
"Szánalmasak vagytok: Európa legmagasabb inflációjával, a manipulált és téves számításaitokkal, hogy minden homályosan, bődületes csúsztatásokkal tálaltok, hogy mindenből bajból és kapkodó meg rossz intézkedésetekből hazug propagandával akarjátok elmaszatolni a felelősségeteket. Ehhez jön a nyugdíjak vásárlóerejének markáns és felháborító csökkenése, amit az alamizsnaként adott szánalmas mértékű emelés sem kompenzál. Az ország rákfenéi vagytok, s akárhogy is próbáljátok magatokat fényezni, minden bajért, rosszért CSAK ti vagytok a felelősök!
Napi vásárlóként ezt ki hiszi el? Kellett az egy-számjegyű infláció, és a statisztikát odahazudták. Ezek is hazudnak éjjel nappal. Röhögés nélkül. Igaz, ez nem is vicces."
olkt.eu/mukodj-10-alatt-legyen-az-inflaciooszt-jonapot
Sámannus
Hány rezsi rizsát nyomtál le amíg tomboltál majom állat.
Sámannus
@Maccska: Te hülye ki nem akar eurót? Hát a tilinkó eszű fitymasz! Azé mert így lehet sokat lóóóópni. Fordítví ültök a szamáron, csak a farát nézitek azé.
mekkelek
Tehát az EU bajnok Orbán infláció Orbán sikere.. igen, valóban az, ő a felelőse ő tehet róla.
Itt most fordult egyszámjegyűbe és pezsgőt bontanak, bezzeg a hanyatló nyugaton 2,5%… sosem érnek utol minket.
balos
@mekkelek: Megint lebukott a geci!Minden "siker" az ö "tehetsége" és minden rossz a világiak bűne!Na akkor akinek van türelme az sorolja fel a,hogy milyen sikerei vannak a öszarság felségnek,mert ilyet még nagyitóval sem látok!Legfeljebb az lát ilyet aki a seggében keresgél!SZART!
namihami
Miért ne tarthatná a saját sikerének?!?! Hiszen azt mondta, hogy egyszámjegyű lesz és annyi is lett! A KSH pedig csak bólinthatott a parancsra! Roma locusta, finita causa!
Hogy a kasszáknál némileg más a helyzet? Kicsire nem adunk! A hivatalos(!!) egyszámjegyű lett!
namihami
@sgl: 10.37: Bocs, de az ""egyszámjegyű"" kifejezést és a 9,9-et én a Nagy Államférfitól hallottam!
Klasszikusokat pedig (ugyebár) csak szó szerint! Még akkor is, ha baromság!
namihami
@sgl: 10.58: Sőt, a matematika szerint mégcsak nem is kettő, hanem három, mert a tizedesvessző is egy számjegy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.