Évekig elállhat a dió megfelelő tárolással. Fontos tippekkel szolgálhatunk a sikeres diótároláshoz, hogy elkerüljük az egereket és más problémákat téli tárolás során. Idén szerencsés évünk volt a dió terén, és most megosztjuk veletek néhány tippet a sikeres diótároláshoz. A dió értékes kincs lehet, különösen, ha megfelelően megőriztük a termést a dióburok-fúrólégy vagy vegyszermentes megoldások segítségével. Feltörve vagy héjastól tároljuk? Gyakran felmerülő kérdés, hogy mi a jobb: feltörve vagy héjastól tárolni a diót? A válasz egyik oldala szerint a héjastól való tárolás egyszerűbb és hosszabb ideig tartható, de a feltörés nélküli dió könnyebben avasodik és érzékenyebb a környezeti hatásokra. Ha a diót feltörjük, a dióbél jobban ki van téve a környezeti hatásoknak, így az avasodás is hamarabb elkezdődik. Azonban a megtört, pucolt dió könnyebb kezelni és gyorsabban felhasználható. Tárolási tippek pucolt dióbélhez A pucolt diót hatékonyan lehet tárolni befőttesüvegben...

Forrás: magzsola.hu
Feltöltő: Kalocsai Sándor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.