Általános boltzárat pedzegetnek. 

Akár minden üzlet zárva lehet december 24-énMTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Mint ismert, az Egyenlő.hu szakszervezet vezetője, Bubenkó Csaba kezdeményezést nyújtott be a december 24-i általános boltzárat illetően. A blikk.hu arról kérdezte a vezetőt, hogy miért kezdeményezték ezt.

A kereskedelmi dolgozóknak nincs hosszú hétvégéjük, csak a húsvét és a karácsony az, amikor két napot egyfolytában otthon lehetnek. Pedig 24-én már nincs is nagy forgalom, az üzletek inkább csak presztízsből, üzletpolitikai szempontból nem engedhetik meg, hogy ha a konkurencia kinyit, ők zárva legyenek. Régóta a kereskedelemben dolgozom, tudom, hogy ez a nap inkább ráfizetéses, mint nyereséges. Rossz a munkavállalónak is, hogy nem készülhet a családjával az ünnepre, akkor meg mi értelme van?

– válaszolta. Elárulta, hogy levelet írta Nagy Mártonnak, majd az ő javaslatára a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma elé terjesztették a javaslatot. 

A lap arról is kérdezte, hogy eddig milyen visszajelzések érkeztek a kereskedelmi láncoktól – annak ismeretében, hogy a Lidl már bejelentette: idén 24-én zárva tart majd mindegyiküzlete.

Úgy tudom, a nagyobb kereskedelmi láncok nem zárkóznak el, de szeretnének valami garanciát arra, hogy egységesen nem nyitnak majd ki az üzletek. A kormányzat tud a felvetésről, már csak az a kérdés, hogy a kereskedelem képviselői egyezségre tudnak-e jutni. Akkor pedig már a mostani karácsonyra be lehet vezetni a változást.

Forrás: blikk.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Szerintem is felkell jól készülni és nem az utolsó pillantba még rohangálni a boltba.
Sakk Matt
@Menőmanó: És a tűzoltó, rendőr, mentős, vagyonőr, ápoló és orvos is ember! Meg bármilyen ügyeletet ellátó munkakörben dolgozók is.
Menőmanó
@Sakk Matt: Értelek, de a vásárlást meg lehet oldani más napokon is, míg egy balesetet, tűzesetet nem lehet sem elhalasztani, sem előbbre hozni, és a beteget is ápolni kell.
Sajnos vannak, akiknek mindenképp dolgozniuk kell, de a bolt szerintem nem ilyen.
Sakk Matt
@Menőmanó: Aha..csakhogy, ha több rendőr, tüzoltó stb dolgozna, akkor jobban eloszlana az ünnep és a hétvége. A kereskedelemben szintén.
Mindamellett, hogy a munkaszerződésük tartalmazta a feltételeket az aláírásakor!
simmering73
@KisTehen: Anyád picsájában matass te tetvedék, ne itt pofázz.
Giovanni Alba
"Ahhoz, hogy zárva tartsanak és pihenőnapot biztosítsanak saját munkavállalóik számára ezen a napon az élelmiszerláncok, még törvényt sem kellene módosítani, hiszen eddig is rájuk volt bízva a nyitvatartás, saját bevallásuk szerint pedig ez a nap egyébként is inkább ráfizetéses, mint nyereséges"
Szerintem itt folyik a kavarás, hajánál fogva előrángatott érvekkel megy a hadakozás.
Azt mondják, a boltosnak is kell az ünnep. És a pékeknek? Nem jó válasz az, hogy mindenki süsse meg a maga kenyerét meg kalácsát, mert nem működne. 24-e Szenteste, 25-e első nap, 26-a második nap, de 27-e már munkanap, és hajnalban legyen friss péksütemény irgumburgum, mégha Karácsony második napjának estéjén kell is gyúrni meg dagasztani!! Vagy nekünk az is jó, ha friss kenyér csak 27-én, késő délután lesz, vagy majd 28-án?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.