A halálos beteg alkotmányjogász szerint „szuper”, hogy a kormány kikéri az emberek véleményét, de nem biztos, hogy a legfontosabb témákban teszi ezt.

Karsai Dániel kiegészítené a nemzeti konzultációt: „Védjük meg a halálos betegek szuverenitását!”

Kép: Dr. Karsai Dániel / Facebook

Nagyon jó volna tudni, hogy mi is az emberek álláspontja az eutanáziáról – írja veti fel Krasai Dániel közösségi oldalán. Karsai szerint ennek kiderítésére kiváló eszköz lehetne a nemzeti konzultáció.

A gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizált alkotmányjogász nemrég azzal hívta fel a figyelmet az életvégi döntés kérdésére, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságán indított pert azért, hogy méltósággal fejezhesse be az életét.

Tényleg „szuper”, hogy a kormány kíváncsi az emberek véleményére – írja a nemzeti konzultációról Karsai, megjegyezve, egy-két kérdésnél azért felmerül, hogy valóban fontos közéleti problémát feszeget-e. Karsai ezt kérdezné:

Mint arról Ön is bizonyosan hallott, a halálos beteg emberek szenvedésük végső stádiumában sem választhatják a méltóságteljes elmúlást. Egyetért Ön azzal, hogy az ilyen emberek megrövidíthessék a szenvedésüket?

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Mindenben támogatom Karsait és végtelenül sajnálom a betegsége miatt. Viszont ezt a kérdést betenni ebbe a nemzeti konzultációba egy óriási baklövés lenne. A fél ország készül kidobni az egészet a kukába. És az országnak az a fele ki is fogja dobni, ha benne lesz az eutanázia kérdése, ha nem. Ezt a kérdést az embereknek egy olyan kérdőíven kellene feltenni, amiben nincs benne a Fidesz mocskos mancsa.
nemkati
Szerencsére már késő.

Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy pénteken indul a konzultációs kérdőívek kézbesítése.
2023.11.16 Szerző: VG

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.