Az szomszédunkban dúló háború első pár hónapjában megmutatkozott, hogy Orbán Viktor nem utcai harcos többé, ám nem lett a béke apostola, és már nem önmaga harcostársa sem abban a szélmalomharcban melyet a rezsivel vívott Európa közepén.

Orbán és a nindzsák – Miért aggatott egy bérgyilkos "árnyharcos" jelzőt magára?

A nindzsa (忍者) vagy sinobi (忍) a feudális társadalom "árnyharcosa" volt. A ellentétben a nindzsa a sötétség és a lopakodás mestere, aki inkább a ravaszságban, és gyilkosságban jártas.

A közvéleményben két fő kifejezés terjedt el:

Nindzsa: kínai kiejtés szerint a kandzsi első fele a nin jelenti a kitartást. A második fele a dzsa kiegészíti az előzőt, ebben az esetben személyt jelent.

Sinobi: japán kiejtés szerint Sinobi-no-mono amit sinobira rövidítünk. A nin kandzsi olvasata japánul kiejtve shinobi, a szó másik része pedig a személyt jelölő mono, a no partikula pedig összeköti a két főnevet.

A középkorban élt japánok is ismerték a nindzsák őseit, akik Kínából származnak. Első írásos említést létezésükről és harci viselkedésükről a kínai Szun-ce A háború művészete című könyvében tesz.

2018-ban Chuck Norrissal találkozott, amikor elvitte a 78 éves akciósztárt és feleségét egy TEK-es edzésre, Orbán útközben megjegyezte, hogy

tudjátok, én inkább afféle utcai harcos vagyok, nem az elitből jövök.

Most pedig a keleti nyitás mintegy elhatározás, az utcai harcos szerep nindzsává transzformálódott.

Történelmileg a nindzsáknak 18 készséggel kellett rendelkeznie, amelyek a következők:

Seishinteki kjójó – spirituális finomítás

Taidzsucu – fegyvertelen harc

Kendzsucu – kard technikák

Bódzsucu – bot technikák

Sódzsucu – lándzsa technikák

Naginatadzsucu – Naginata technikák

Kusarigamadzsucu – kusarigama technikák

Shurikendzsucu – dobálható fegyverek technikái

Kajakudzsucu – pirotechnika, tűzszerészet

Hensódzsucu – álruhában való megszemélyesítés

Shinobi-IRI – lopakodás és belépés módszerek

Badzsucu – lovaglás

Szui-ren – víz képzés

Bórjaku – taktika

Csoho – kémkedés

Intondzsucu – menekülés és elhallgatás

Tenmon – meteorológia

Csi-mon – földrajz

Ha már Ázsia felé fordult a kormány, akkor szerencsésebb lehetett volna a szamurájokat elővenni, ugyanis ők olyan harcosok, akik az uralkodó császárt vagy sógunátust szolgálják, anélkül, hogy díjat kérnének a szolgálatukért.

A nindzsák felbérelt zsoldosok, akik bárkit hajlandóak lennének szolgálni, aki hajlandó fizetni nekik a kért árat a szolgálataikért cserébe.

Így maga a nindzsa szó nem pejoratív, de történelmileg nem az elvhű tisztességes harcosok voltak, mint a szamurájok, akik saját kultúrájukat alakították ki, amely egész Japánra nagy hatással volt és van.

Ez a kultúra jelenleg is magába foglalja a japán tea kultúrát, a monokróm (egy színű) tintával való festészetet, sziklakertek építését és líra írást is. Kínai mintára épültek. Zen buddhista szerzetesek mutatták meg nekik és engedélyezték számukra a terjesztését a nagy érdeklődésre való tekintettel.

Hiszen a nindzsák nem mások, mint lesből, lopakodva támadó, bárki által felbérelhető hidegvérű és sokszor elvtelen bérgyilkosok. 

Cikkünk véleménycikk, mely nem feltétlenül tükrözi a Propeller.hu szerkesztőségének és munkatársainak az álláspontját, a cikk szerzője újságíró, közgazdász és a jelenkor politikai változásainak kutatásával foglalkozó történész.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
mert valójában egy mocsok lókupec aki a rendeleteivel szépp lassan gyilkolja a MAGYAROKAT!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@KisTehen: És van bármi, amiről te nem beszélsz, agyhalott csicska?
Te vagy minden témánál az első, te unalmas baromarcú balfasz.
Még lájkolod is magad azonnal, akkora balfasz vagy. Ezzel mindent el is árulva magadról és a rólad kialakult véleményről.
Mondjuk akit egész kicsi kora óta utálat vesz körül, annak vén hülye fejjel sem tűnik fel.
Yoda69
Szerintem egyszeruen csak nincs tisztaban a szo jelentesevel, hiszen O1G egy taho paraszt, aki szaros gumicsizmaval jar a balterembe.
kereső
Lehet, hogy orbánnak ez volt a tudatalattijában:"A Tini Nindzsa Teknőcök (rövidebb formában Nindzsa Teknőcök, Hős Teknősök, vagy csak TNT), egy kitalált, emberszerű mutáns teknősökből álló nindzsa-csapat, akik Manhattan csatornarendszerében laknak."

Szamuráj kormány mégsem lehet, hiszen a szamurájok ha becstelenséget követtek el, akkor a szamuráj erkölcs megköveteltte a szeppukut (harrakiri).

Egyébként a meghatározás a kormány/orbán/fideSS tevékenységére tökéletesen illik.Nem csak a fizikai gyilkolás -gyilkolás, az a verbális is- amit most éppen az Eu, az unió bizottsága(kormány) -és vezetője ellen elkövetnek a gyalázatos plakátjukkal. Az volt 2022-ben az ellenzék kiplakátolása bohócként, háború pártiként, az volt a gyurcsány , soros ellen folytatott karaktergyilkosság is!

Na, erről ennyit- az a hülye Freund , hogy ismét ott lappang orbán agyában-és kimondatja vele az igazságot!
justhpeter
Nem kell itt cizellált mondatokba foglalni a történetet. A magyar kormány élén egy köztörvényes csaló "nindzsa" áll, a kormányban abszolút többségben a lopcsak-kipcsakok vannak.
A kihirdetett vészhelyzetek sora csak annyit változtatott a rendszeren, hogy a nindzsa már az udvari bolond szerepét is magához vonta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.