A Magyar Orvosi Kamara szombaton új elnököt választott, és az eddigi alelnök, Álmos Péter kapta a legtöbb támogatást a küldöttgyűlésen – írta meg a telex.

Álmos Péter lett Magyar Orvosi Kamara új elnöke

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét a Karmelita kolostorban 2020. október 3-án. Balra Álmos Péter Zoltán, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke. Fotó:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A visszavonuló Kincses Gyulát váltó elnök választásán 192 küldött vett részt, közülük 109-en támogatták Álmos Pétert, míg a másik jelölt, Kozma Gábor 83 szavazatot kapott. A kamarának két új alelnöke is van, Böszörményi-Nagy Géza és Meglécz Katalin személyében.

Az alelnöki poszton a fogorvosokat képviselő Skapinyelcz Tibor került, aki Kozma Gábor listáján szerepelt. Az orvosi kamara főtitkára Svéd Tamás lett, aki a visszalépések miatt az egyetlen jelölt maradt erre a pozícióra.

Az orvosi kamara korábban konfliktusba került a kormánnyal az új ügyeleti rendszer miatt kifejezett tiltakozása miatt.

Ennek eredményeként a kormány március elején megszüntette a kötelező kamarai tagságot, ami jelentős változásokat eredményezett az intézmény működésében.

A nyáron zajlott tárgyalások során próbálták rendezni a viszonyt a minisztériummal, de a feszültségek a kamarán belül is felszínre kerültek. 

Forrás: Telex

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.