Pécsi egyetemisták összefogtak, hogy segítsenek egy hajléktalan párnak, és használt építőanyagokból építettek számukra egy otthont – írta meg az RTL.

„A pécsi egyetemisták építették a házunkat”

Fotó: RTL Híradó

Az ötletet a pécsi egyetem egyik oktatója szervezte, és építészhallgatókat, valamint szociológusokat is bevont a kezdeményezésbe.

A körülbelül száz diák két héten keresztül önkéntesként dolgozott az építkezésen.

Az RTL szerint az új otthon megépítése során a diákok kivételes lelkesedéssel láttak hozzá a munkához, különösen a külföldi hallgatók mutattak nagy elkötelezettséget.

Az akció során nemcsak az építészeti készségeik bővültek, hanem megismerkedtek egyszerű építészeti technikákkal is.

Dányi Tibor Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, az egyik építész résztvevő elmondta, hogy a külföldi diákokat különösen lenyűgözte, hogy segíthetnek a magyar rászorulóknak.

Az építkezés célja az volt, hogy egy stabilabb házat állítsanak fel egy olyan hajléktalan pár számára, akik egy elhanyagolt kertet béreltek ki az önkormányzattól.

A párnak eredetileg egy rozzant viskóban kellett élnie, de az egyetemisták elbontották azt, és helyette egy komfortosabb otthont alakítottak ki. 

Forrás: RTl
Fotó: RTL

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Sámannus: Nem tudom már, kinek higgyek. Szépeket és jókat minden párt ígért már. Egy van köztük, aki az ígéreteinek az ellenkezőjét valósította meg. De honnan tudhatnám, a többiek közül melyik fogja be is tartani?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Lányok ,fiúk ez szép volt
Mondhatnám igazi építész teljesítmény!!
Még1x gratulálok!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Gratulálok,példamutató cselekedet volt! De félő,hogy ha túl jól sikerül a projekt az önkormányzat kirakja a hajléktalanokat és kiadja többért másoknak vagy jó pénzért eladja. Ne feledjük,ez magyarország,itt akár ez is megtörténhet,amekkora keresztényi szeretet tombol...
dr. prédikátor
ez a teljesítmény nem semmi!!! de ezek a fiatalok biztos nem fognak a fitymasz csürhére szavazni!!!
nemkati
@izéke: Gondolom, a terület, amin a viskó, most meg a konfortosabb hajlék áll, nem a hajléktalanok tulajdona. Én el tudom képzelni, hogy kirakják őket, mert más tulajdonán laknak. Vagy kirántják alóluk a földet.
Sámannus
Én is gondoltam már hasonló támogatásra. Amikor vidéken látom a leromlott házakat, és a hivalkodóan kifestett hőszigetelés nélküli épületeket. Arra gondoltam, hogy a leg szegényesebb épületeknek a lakók beleeggyezésével, lehetne némi segítséget nyújtani. Arra gondolok, hogy mára többet ér 20-30 négyzetméter hőszigetelés, mint néhány köbméter tüzifa. A kormány igen cinikusan térkövezett olyan utcákat, ahol ez a segítség életeket menthetne.
Ha csak ezt tesszük meg máris többet tettünk mint ez a hazug kormány tesz, amikor rezsicsökkentésnek hazudja kifűtehetelen, gázellátásnélküli lakásokat, amikor a tüzifa ára az egekbe szökik, és a szegényebb emberek hozzá sem jutnak.
nemkati
@Sámannus: Na, egy hasonló embernek kellene vezetnie az országot. Aki a néppel törődik, és nem arra használja a hatalmát, hogy a családjának hatalmas birtokokat és palotákat építsen, a haverjait meg teletömje a közös pénzünkkel. Legközelebb rád szavazok!

Kíváncsi leszek, ezen a télen hányan fagynak meg a saját lakásukban. És hányan azok közül, akiknek lakásuk sincs.
Sámannus
@nemkati: A rezsi csökkenést a fenti művelet eredménye, és nem azonos a rezsicsökkentéssel. Sőt a legjobb lenne, ha a kettőt egybe kehetne kötni, akkor ugyanis jótékony hatások összegződnek. No és nem kellene védeni a csüngőhasúnak sem, csak a nemzeti konzultáció árát kellene ebbe fektetni, ha másképpen nem tudják a kedves hirdetőiket bevonhatnák ebbe a beruházásba. Bár akkor valószínű kapna a csüngőhasú egy maflást szuverenitási hűbérurától, a félelmetesen visszaeső gáz fogyasztásért.
Utóirat: Van már kire szavaznod, mert van párt amelyik következetes ebben a témában is, miközben nem vádolhatjuk populistának, sem kitartottnak. Ez az MMNP!
izéke
@nemkati: a területet az önkormányzattól bérli a hajléktalan pár,azt írják. Vagyis nem illegális foglalók.
csak úgy....
mikor utoljára pécsen jártam (több mint 6 éve) , már akkor tele volt különbözö viskókkal a siklósi út melletti kiserdö , - érdekes módon nem cigányok lakják hanem földönfutóvá tett kilakoltatott magyarok!
Csizmás Kond
...az egyik megyénk félreeső településéről elköltözött emberek egy majdnem teljes falurészt hagytak lakatlan, modernnek mondható nagyon elegáns korszerű házakkal, amit az önkormányzat később olcsón felvásárolt és cigányokat telepített bele. Ma egy romhalmaznak sem nevezhető nyomortanya...és azok visítoznak a legjobban hogy omlik fejükre a ház akik még a fejük felül a tetőt is eltüzelték...pedig erdő mellett van a település.
nemkati
@Sámannus: Nem tudom már, kinek higgyek. Szépeket és jókat minden párt ígért már. Egy van köztük, aki az ígéreteinek az ellenkezőjét valósította meg. De honnan tudhatnám, a többiek közül melyik fogja be is tartani?
csak úgy....
@Maccska: komcsi a ku..a anyád! -te meg egy idióta!
Sámannus
@nemkati: Amit az előbb írtál máris nagteheted, hiszen kb egy hónapja alakultunk meg. Az én mottóm rövid: nem rombolunk, hanem építünk. Ez ilyen egyszerű.
csak úgy....
@Maccska: már megint az elmebeteg látomásaid,- te szegény,szerencsétlen,buta fideszes! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.