Pécsi egyetemisták összefogtak, hogy segítsenek egy hajléktalan párnak, és használt építőanyagokból építettek számukra egy otthont – írta meg az RTL.

„A pécsi egyetemisták építették a házunkat”

Fotó: RTL Híradó

Az ötletet a pécsi egyetem egyik oktatója szervezte, és építészhallgatókat, valamint szociológusokat is bevont a kezdeményezésbe.

A körülbelül száz diák két héten keresztül önkéntesként dolgozott az építkezésen.

Az RTL szerint az új otthon megépítése során a diákok kivételes lelkesedéssel láttak hozzá a munkához, különösen a külföldi hallgatók mutattak nagy elkötelezettséget.

Az akció során nemcsak az építészeti készségeik bővültek, hanem megismerkedtek egyszerű építészeti technikákkal is.

Dányi Tibor Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, az egyik építész résztvevő elmondta, hogy a külföldi diákokat különösen lenyűgözte, hogy segíthetnek a magyar rászorulóknak.

Az építkezés célja az volt, hogy egy stabilabb házat állítsanak fel egy olyan hajléktalan pár számára, akik egy elhanyagolt kertet béreltek ki az önkormányzattól.

A párnak eredetileg egy rozzant viskóban kellett élnie, de az egyetemisták elbontották azt, és helyette egy komfortosabb otthont alakítottak ki. 

Forrás: RTl
Fotó: RTL

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Sámannus: Nem tudom már, kinek higgyek. Szépeket és jókat minden párt ígért már. Egy van köztük, aki az ígéreteinek az ellenkezőjét valósította meg. De honnan tudhatnám, a többiek közül melyik fogja be is tartani?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
mikor utoljára pécsen jártam (több mint 6 éve) , már akkor tele volt különbözö viskókkal a siklósi út melletti kiserdö , - érdekes módon nem cigányok lakják hanem földönfutóvá tett kilakoltatott magyarok!
Csizmás Kond
...az egyik megyénk félreeső településéről elköltözött emberek egy majdnem teljes falurészt hagytak lakatlan, modernnek mondható nagyon elegáns korszerű házakkal, amit az önkormányzat később olcsón felvásárolt és cigányokat telepített bele. Ma egy romhalmaznak sem nevezhető nyomortanya...és azok visítoznak a legjobban hogy omlik fejükre a ház akik még a fejük felül a tetőt is eltüzelték...pedig erdő mellett van a település.
nemkati
@Sámannus: Nem tudom már, kinek higgyek. Szépeket és jókat minden párt ígért már. Egy van köztük, aki az ígéreteinek az ellenkezőjét valósította meg. De honnan tudhatnám, a többiek közül melyik fogja be is tartani?
csak úgy....
@Maccska: komcsi a ku..a anyád! -te meg egy idióta!
Sámannus
@nemkati: Amit az előbb írtál máris nagteheted, hiszen kb egy hónapja alakultunk meg. Az én mottóm rövid: nem rombolunk, hanem építünk. Ez ilyen egyszerű.
csak úgy....
@Maccska: már megint az elmebeteg látomásaid,- te szegény,szerencsétlen,buta fideszes! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.