A kereszténydemokrata filozófia fundamentuma Jézus Krisztus evangéliuma – jelentette ki Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a párt Protestáns Műhelyének 30 éves jubileumi ünnepségén hétfőn, Budapesten.

Semjén elárulta: Ez a kereszténydemokrata filozófia fundamentuma
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke (j) Luther-Kálvin Emlékplakettet ad át Mészáros Józsefnek, a Barankovics Alapítvány kuratóriumi elnökének (b) az idén 30 éves KDNP Protestáns Műhely jubileumi rendezvényén a Ráday Házban 2023. november 27-én. MTI/Lakatos Péter

Mint mondta, az evangélium fényében az egyházak reflektálnak a kor kihívásaira és megfogalmazzák társadalmi tanításukat. A katolikus egyház esetében ezek a pápai szociális enciklikák, a protestantizmus egyházai esetében ezt szociáletikának nevezik. Az egyházak szociális tanításából következik a kereszténydemokrata filozófia, ami már magában hordozza a politikai cselekvés irányát. Ennek mintegy aprópénzre váltása a kereszténydemokrata politika – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: a Kereszténydemokrata Néppárt mindig az interkonfesszionalitást képviselte. Ezért a KDNP Protestáns Műhelye nem egyfajta zárvány, hanem szellemi többlet, ami a klasszikus és a legmodernebb protestáns könyvekkel és gondolatokkal gazdagítja és inspirálja a Kereszténydemokrata Néppártot, és így a magyar kereszténydemokráciát.

Az ünnepségen Semjén Zsolt és Birkás Antal, a KDNP Protestáns Műhelyének elnöke Luther-Kálvin Emlékplakettet adott át Mészáros Józsefnek, a Barankovics István Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Remélem a helikopteres rénszarvas vadászat egy skandináv államban szerepel a fundamentumok között!
balos
@Béla333: Ezeknek a gyilkolászás ott kezdődik és a járványnál tetőzik!
jáger laszló
A tények kedvéért
Jézus nem ismerte,ismerhette a kereszténységet +ergo nem volt keresztény
Ez a 2 fogalom,csak később lett összemosva és vált vallássá/ideológiává/!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Én ebben az entrópia simulását látom, tömjénkém, semmi mást ! Valamikor ti két, szembenálló felekezet voltatok ...gályarabság, várfogság, miegymás ...de van az a pénz, nyilván ...
laja70
Ezek a Tízparancsolat betartása nélküli valláscsinálók!!!
NKF
Nem tehetek róla,ettől a stüszi vadásztól kiver a víz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.