A lapértesülések szerint Jenei Zoltánt okolják azért, mert nincsen pénze a kórházaknak.

Váratlanul leváltották az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjét, állítólag másokat is kirúgtak vele

Jenei Zoltán (balra). Kép: MTI/Illyés Tibor 

Leváltották az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjét, Jenei Zoltánt – értesült több forrásból a MedicalOnline. Úgy tudják:

Jenei mellett a gazdasági igazgatóhelyettest, Tóbiás Tamást, a Pénzügyminisztérium korábbi főosztályvezetőjét is elküldték, valamint több más vezetőt.

A MedicalOnline és a Népszava egybevágó értesülései szerint az ágazat „gazdálkodási problémái” miatt Jeneit tették felelőssé. Erre utaljat, ha a gazdasági ügyekért felelős helyettest is menesztik. A Népszava érdeklődött a Belügyminisztériumnál, de még nem erősítették meg a főigazgató leváltásának hírét.

Ami a pénzügyi problémákat illeti, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) kedden tette nyilvánossá azt az adatsort, amely intézményenként közli, hogy melyik kórház mekkora összeget kaphat számlái kiegyenlítésére. Mint megírtuk, van olyan intézmény, amely mindössze adósságainak 25 százalékára kapott pénzt, így feltehetően az „adósságrendezése” ellenére továbbra sem tud fizetni a piaci beszállítóknak.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szerintem meg a kórházi portás kutyája a felelős...
Eladott Ország
Az EU második legszegényebb országa vagyunk, tönkrevert eü-vel, oktatással, nemlétező jogbiztonsággal és a „Rokonokból” ismert kleptokráciával. Lehet hegyezni a semmit mindenféle külgazdasági és -politikai körülményekkel, de mindezért csak a regnáló kormány a felelős, az a kormány, amelyik aszisztál egy nárcisztikus, komplexusos senkiházi hagymázas idióta álmaihoz. Az a kormány, amelyik nem ismeri a társadalmi egyeztetéseket, a szakértői döntéshozatali mechanizmust. Az a kormány, amelyik aprópénzért éppen generációk jövőjét árusítja ki. A kormány amelyik hagyta, hogy 48.800 honfitársunk meghaljon a járványidőszak alatt. A kormány, amelyet rendeleti - 2024-et írunk, s ilyet kell leírni! – úton kormányoz Orbán Viktor. Kizárólag ő, és a szélhámos, parazita, dologtalan sleppje felelős az ország katasztrófális helyzetéért. Az ország tragédiája a pártállam/állampárt és bűnszervezete!
jáger laszló
Azt még értem,hogy az EÜ-hez nem ért,de ennyi év után a gazdaságügyhöz se az már érthetetlen !!??
Ennyi hiányt összehozni ez már csúcs!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Qqberci
Szerintem meg a kórházi portás kutyája a felelős...
rebelbull
Csak nyírják egymást az elvtársak nyugodtan. Rákosiék is ezt csinálták, csak egy kicsit durvábban.
Dr. Proktor
Netalántán nem pont az volt a baj hogy túl sok volt az a kevés?
Nem futotta több "alkotmányos költség"-re?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok