A Szent Imre kórház például az adósságrendezés ellenére sem tud majd fizetni a beszállítóknak a szakértő szerint.

Így sikerült a kórházi adósságrendezés: van, ahol csak a tartozás negyedét fizette az állam

Illusztráció: Pixabay.com

Az állami kórházak és az alapítványi egyetemek adóssága 71 százalékának a kifizetésére adott forrást a magyar állam – írja Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkárának gyorselemzése nyomán a Népszava. Ráskí szerint:

A tartozásokra fordítható 90 milliárd forint kifizetése után még mindig marad csaknem 36 milliárd forint adósság. Ez az összeg januárra elérheti az 50 milliárdot.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) kedden tette nyilvánossá azt az adatsort, amely intézményenként közli, hogy melyik kórház mekkora összeget kaphat számlái kiegyenlítésére. Van olyan intézmény, amely mindössze adósságainak 25, és olyan is, például a Szent Imre kórház, amely a kifizetetlen számláinak 95 százalékára kapott támogatást.

Rásky László szerint az a kórház, amely csak a tartozásai 25 százalékára kapott fedezetet, biztosan nem tud fizetni a piaci beszállítóknak, a pénzt ugyanis csak tartozások kiegyenlítésére lehet használni..

Forrás: Népszava
Fotó: Pixabay.com

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Nem tudom hogy mit szólna az állam, a kormány ha az állampolgárok is ilyn módon adnák meg a tartozásukat.A kormány most is a fővárosi önkormányzattól léeemelte azt az összeget mivel szerinte az önkormányzat tartozik, pedig az önkormányzat nem akarta kifizetni a teljes összeget amit az állam követelt.De az állam visszaélt, az is lehet hogy élt a hatlmával és a teljes összeget leemelte a fővárostól.Ugyanezt a kórházi beszállítók egy mellérendelt jogviszonyban nem tehetik meg, a kormány visszaél hatalmi helyzetével és nem fizeti meg a teljes tartozását, azt is csak jó nagy késedelemmel.Jogállami megáldás ez?Az állam szerint biztos, hogy az, az állammal szerződő fél szerint meg nem az.Bíróságra ezek a vállalkozók és szolgáltatók akik elszenvedik az állam jogellenes magatartását nem mennek, mert félnek az állami retorziótól, pedig ha azonnal peresítenék a követelésüket akkor lehet ,hogy az
állam járna jól és a betegek, mert a termékeiket és a szolgáltatásaikat alacsonyabb áron tudnák értékesíteni, mert nem számolnák bele a termék árába a késedelmi káruk összegét.El kellene ezen gondolkodniuk, legfőképpen kormánynak , az államnak, hogy neki is polgári peres ügyekben úgyan úgy jogszerűen kell eljárni mint a szerződő másik félnek.Nem lehet az ilyen jogviszonyban a hatalmi helyzetet kihasználni, mert itt mellérendelt viszonyban vannak a felek!És ezt Orbán is tudja, mivel jogvégzett ember , s ennek ellenére ezekben az ügyekben is a hatalmi viszonyt érvényesíti!Pfúj!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@Nessy: 14:35 Ezzel a gonddal nem vagy egyedül... bár ez nem vigasztal senkit sem. Egyébként nem tudom kinek lesz rosszabb: Neked, vagy a fiadnak? Én baromi nehezen viseltem lelkileg, hogy láttam anyukámat leépülni, nemcsak fizikálisan, hanem szellemileg is. Azt is láttam, hogy a fiaim nem voltak képesek ezzel szembenézni...Mindent megtettek, amit kértem, de "ne is haragudj anyu, nem merjük megnézni a nagyit".
Most még ugy gondolom: egyszerüen "bevonulok" valami idősek otthonába. De az az érzésem, ha válaszut elé kerülök, akkor sokkal önzőbb leszek és nem akarok majd beköltözni. Ha nem leszek addigra demens, akkor talán az eszemmel meggyőzöm magam... ez minden reményem.
De addig is igyekszem "élvezni" az életet és nem sürün gondolkodni azon, mi lesz később... akkor megyek majd át a hidon, ha odaérek.
szegfue
@csak úgy...: 14:53 Azért azt ne gondold, hogy akkora karácsonyfát veszek, hogy alatta "tisztes távolságba" tudjam ezt a 2 dolgot letenni?!:)))
Nessy
@szegfue: Ne hidd, hogy könnyű bárhova " beköltözni"! Hosszú várólisták kihalásos alapon fogyva!
csak úgy....
@szegfue: akkor inkább ne is rakjál oda , - nem vagyok alkalmas az arannyal bevont hazugságok közötti közvetlen létre!
csak úgy....
@m73: ök mindíg itt vannak, öket az 0rbánnak nevezett úristenük küldte..
namihami
@jáger laszló: 12.04: Vajon te mit szólnál ahhoz, ha a fizetésed vagy nyugdíjad ""előbb-utóbb"" kapnád meg!?!?! Esetleg a működése céljára vegyen fel hitelt? Vagy fejezze be a működését?
Ezek teljesített szállítások, szolgáltatások, amit nem az általad ajánlott módon kellene kifizetni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.